Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šoféroval opitý a bez vodičáku: Za volant si už nesadne
Zdielať na

Šoféroval opitý a bez vodičáku: Za volant si už nesadne

POVAŽSKÁ BYSTRICA / 64-ročný Štefan sa nepoučil. Za volant si opäť raz sadol opitý, a to i napriek tomu, že už dvakrát za to dostal trest.

​Dôchodcu Štefana zastavila policajná hliadka na ceste v Považskej Bystrici. Prvý problém nastal, keď muži zákona od neho pýtali vodičský preukaz. "Vodič policajtom vodičský preukaz nepredložil, ale ako policajti lustráciou v evidencii vodičov zistili, ani nemohol, lebo ho má od októbra minulého roka súdom zadržaný," informovala Elena Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Dychová skúška nedopadla o nič lepšie

 "Vodič nafúkal 2,48 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška mala ešte vyššiu hodnotu, 2,54 promile," doplnila Antalová. Policajti ho nachytali opitého za volantom, len pár dní predtým, ako mal nastúpiť do väzenia na dobu piatich mesiacov. "Pred necelými dvoma mesiacmi, keď bol obvinený predvedený pred sudcu za jazdu pod vplyvom alkoholu, povedal sudcovi, že sa za to hanbí a spraví všetko preto, aby to odčinil," informoval Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Vtedy mu sudca dokonca dal aj zhabať auto. Štefan si teda zabezpečil iné, aby sa znova mohol povoziť s alkoholom v krvi

"Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Považskej Bystrici ho obvinil za prečin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia," ozrejmila Antalová. "Sudca trestným rozkazom obvinenému uložil nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní dvanásť mesiacov so zaradením na výkon trestu do ústavu so stredným stupňom stráženia," doplnil Tarabus.

Vzhľadom na bohatú trestnú minulosť obvineného, bol pri otázke vodičského preukazu sudca nekompromisný. "Obvinenému bol v zmysle zásady "trikrát a dosť" uložený trest zákazu činnosti riadiť motorové vozidlá na doživotie," uzavrel Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy