Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Výstražná signalizácia na železničnom priecestní po nehode zo začiatku januára nefunguje. Teraz sa tam stala ďalšia
Zdielať na

Výstražná signalizácia na železničnom priecestní po nehode zo začiatku januára nefunguje. Teraz sa tam stala ďalšia

KAMENICA NAD CIROCHOU / Havaroval na železničnom priecestí a jeho auto na koľajniciach zablokovalo premávku vlakov. Po kaskadérskom kúsku nafúkal vodič takmer tri promile. Odvtedy nefunguje výstražná signalizácia. Vo štvrtok, 19. januára, večer sa tam stala ďalšia nehoda - vodička si myslela, že sa na ňu rúti vlak.

​Nehoda sa stala krátko po šiestej večer na železničnom priecestí pri obci Kamenica nad Cirochou. Vodička cestovala do práce na nočnú zmenu, pracuje ako tlmočníčka vo veľkokapacitnom centre pre odídencov z Ukrajiny. Hovorí, že keď sa blížila k priecestiu, oslepilo ju silné svetlo natoľko, že začala mať pochybnosti, či to nie je prichádzajúci vlak. "Myslela som si, že už som pod vlakom. Zažmúrila som oči a čakala som koniec. Nezabrzdila som, len som dala nohy dole a už som čakala, že zomriem," opísala vodička. V tom čase pršalo a viditeľnosť nebola najlepšia. "Keď je hmla, šoféri používajú aj diaľkové svetlá. Nechápem ich," pokračovala vodička.

Vozidlo zostalo po nehode nepojazdné. Polícia nehodu zadokumentovala, podľa nich išlo o škodovú udalosť. Výstražná signalizácia v čase nehody nefungovala. Na rovnakom mieste totiž došlo k dopravnej nehode zhruba pred dvoma týždňami, kedy vodič pod vplyvom alkoholu poškodil viaceré prvky zabezpečovacieho zariadenia. "Uvedené priecestné zabezpečovacie zariadenie situované na trase Dlhé nad Cirochou – Kamenica nad Cirochou je vypnuté z činnosti po nehode cestného motorového vozidla z dňa 6. januára," informovala hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová.

"Po nehode ostalo auto stáť na koľajniciach a v dôsledku toho bola premávka vlakov v oboch smeroch zastavená. Vykonanou dychovou skúškou bola vodičovi nameraná hodnota viac ako 2,8 promile," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Na mieste sú aktuálne osadené dopravné značky. "ŽSR momentálne čakajú na dodávku komponentov na odstránenie poškodených prvkov, dodacia lehota je približne dva týždne. Následne pristúpime k oprave priecestia," dodala Ria Feik Achbergerová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy