Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Útok na LGBTI+ komunitu v Nitre má dohru: Polícia zverejnila video z napadnutia
Zdielať na

Útok na LGBTI+ komunitu v Nitre má dohru: Polícia zverejnila video z napadnutia

NITRA / Polícia zverejnila video s mužmi - jeden z nich brutálne zaútočil na 19-ročného chlapca. Mladíka mal napadnúť iba preto, že pobozkal kamaráta. Ide o prípad z Nitry, o ktorom sme informovali pred tromi mesiacmi.

Polícia zverejnila zábery z mestskej kamery. Za sebou idú dvaja muži v tmavom oblečení. Záznam nie je veľmi kvalitný, ale polícia sa pokúša nájsť práve dvoch mužov, ktorí sa tam v čase útoku pohybovali. "Kamerové záznamy zatiaľ nepriniesli žiaden výsledok, vyšetrovanie naďalej pokračuje," uviedol Michal Slivka, hovorca Prezídia policajného zboru. 

K útoku došlo ešte 21. októbra minulého roku v centre Nitry okolo polnoci. Všetko sa vraj udialo iba preto, že 19-ročný mladík dal priateľovi bozk."Tam sme sa rozprávali a objímali a ja som ho pobozkal," uviedol napadnutý mladík.

Mladíci sedeli spolu na múriku pri lavičkách. Okolo prechádzali dvaja muži, najskôr zaútočili slovne na ich inú orientáciu a potom došlo k napadnutiu."Jeden pán mi kopol do tváre, bol som v bezvedomí a dopadol som na tvár," dodal mladík.

Po troch dňoch od útoku museli napadnutého stredoškoláka hospitalizovať v nemocnici. Ukázalo sa totiž, že má zranenie čeľuste a museli ho aj operovať. "Polícia v Nitre prijala v tejto súvislosti trestné oznámenie a vec prešetruje ako podozrenie z trestného činu výtržníctva," vyjadrila sa Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre. Prípad si prevzala NAKA, ak by ste vedeli poskytnúť bližšie informácie k mužom na záberoch kontaktujte políciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy