Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V hlavnom meste došlo k zrážke auta a električky. Vodička skončila v nemocnici
Zdielať na

V hlavnom meste došlo k zrážke auta a električky. Vodička skončila v nemocnici

BRATISLAVA / K zrážke došlo vo štvrtok, 19. januára, v ranných hodinách na Botanickej ulici. Električka v hlavnom meste zdemolovala auto, v ktorom sa viezla žena s dvoma deťmi. Všetkých troch previezli do nemocnice. Nehoda skomplikovala premávku a vyradila trať na niekoľko hodín. Množstvo ľudí tak dnes meškalo do práce.

Električka smerovala do Karlovej Vsi. Podľa svedkov išla na červenú. Auto, ktoré odbočovalo na zelenú doľava, sa nemalo šancu kolosu vyhnúť. Električka vrazila rovno do strany vodičky. Tá skončila s viacerými zraneniami v nemocnici.

Z auta ju vo veľkých bolestiach vytiahli hasiči. Záchranári ju na nosidlách naložili do sanitky. Zranený mala krk alebo chrbticu a nemohla sa hýbať. Žena vo svojom aute viezla dve deti, pravdepodobne smerovali do školy. Záchranári ratovali aj ich a odviezli ich na vyšetrenia a na pozorovanie do nemocnice na Kramáre. "Prítomnosť alkoholu v dychu účastníkov tejto nehody vykonanou dychovou skúškou zistená nebola. Presné príčiny a okolnosti nehody zisťujeme," vyjadril sa policajný hovorca Michal Szeiff.

Vodičke električky sa nič nestalo, bola v šoku. V električke sa našťastie tiež nikto nezranil. Premávka bola po nehode vyradená. Cestujúcich do práce a do škôl vozili náhradné autobusy. "Odhadovaná škoda na vozidle MHD je zhruba 10-tisíc eur. Vodičke bola ponúknutá aj psychologická pomoc. Dopravný podnik tiež zabezpečil náhradnú linku X4 a to prostredníctvom až sedemnástich záložných vozidiel," povedal hovorca dopravného podniku Martin Chlebovec. Auto z koľajníc okolo deviatej hodiny ráno odpratali hasiči. Neskôr poňho prišla odťahová služba a kolóny sa rozplynuli. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy