Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž zomrel v práci, nie vinou úrazu, zrejme mu zlyhalo srdce. Záchranári boli bezmocní
Zdielať na

Muž zomrel v práci, nie vinou úrazu, zrejme mu zlyhalo srdce. Záchranári boli bezmocní

BRATISLAVA / 46-ročný muž prišiel počas práce o život. Nešťastie sa stalo v hale logisticko - prepravnej spoločnosti v Devínskej Novej Vsi. Mužovi žiaľ nepomohli ani privolaní záchranári.

Podľa prvotných informácií malo ísť o pracovný úraz. No tieto informácie sa nepotvrdili. Počas práce na vysokozdvyžnom vozíku nič nenasvedčovalo tomu, že sa s mužom niečo deje. Keď z vozíka vystúpil a obišiel ho, aby si pozrel miesto, kde zloží tovar, mu náhle prišlo nevoľno. Podľa záznamu strácal koordináciu a pôsobil zmätene. Krátko nato padol na zem. "Z kamerových záznamov sme zistili, že došlo k náhlemu zastavenie krvného obehu. Ešte bola nejaká aktivita hypoxická kŕčová u neho zaznamenaná na tom videu," povedal koroner Martin Balko. 

Po pár minútach ho našli kolegovia. Zatiaľ čo začali s resuscitáciou, volali záchranárov. No zachrániť sa už žiaľ nepodarilo. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, žiaľ mužovi už pomôcť nedokázali. Lekár musel konštatovať smrť," uviedla hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. 

Ako sme sa dozvedeli, v práci nemal mať žiadne zdravotné problémy a ani sa na nič nesťažoval. Či sa pod mužovu smrť podpísalo náhle zlyhanie srdca alebo iná príčina sa zatiaľ nevie. "Uzavrel som to, ako náhli srdcovú smrť a telo sme odoslali na pitvu. Pitva určí presnú príčinu smrti," uzavrel Balko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy