Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia pátra po prevádzačovi, ktorý v lese nechal auto aj s ilegálnymi migrantmi zo Sýrie
Zdielať na

Polícia pátra po prevádzačovi, ktorý v lese nechal auto aj s ilegálnymi migrantmi zo Sýrie

ZLATNÍK / Dve skupiny migrantov zachytili policajti v okrese Vranov nad Topľou. Jedna chcela ujsť do lesa. Vodič to po niekoľkých kilometroch vzdal a ušiel aj s kľúčmi od auta. To nechal aj s migrantmi v lese.

Stalo sa to včera (16. januára) popoludní. Hliadka obvodného oddelenia z Vranova nad Topľou vykonávala meranie rýchlosti v obci Soľ, keď zrazu meracie zariadenie upozornilo na prekročenú rýchlosť. "Za sebou išli tri autá s poľskými evidenčnými číslami, pričom jedno z nich prekročilo maximálnu povolenú rýchlosť," povedal Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove. 

Následne hliadka vyrazila za dopravným previnilcom, pričom ale na akékoľvek znamenia vodič nereagoval. Už v tom čase mali policajti podozrenie, že tu niečo nie je v poriadku. "Následne policajti zastavili v poradí druhé idúce auto, ktorého osádku tvorili dvaja muži Gruzínskej národnosti. Ďalšia policajná hliadka zastavila tretie vozidlo, ktorého posádku tvorili piati migranti pravdepodobne sýrskeho pôvodu," doplnil Džobanik. 

Prvé auto, ktoré na celú nelegálnu akciu upozornilo prekročením rýchlosti bolo vypátrané pohotovostnou motorizovanou jednotkou v neďalekej obci Zlatník. V aute sa nachádzali piati migranti pravdepodobne zo Sýrie, pričom vodič neznámej totožnosti ušiel do lesného porastu. Policajti ho hľadali aj za pomoci policajného psovoda. Prípad si na mieste prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácií. "Pátranie po vodičovi v lesnom poraste skončilo s negatívnym výsledkom," uzavrel Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy