Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zmena počasia skomplikovala dopravu vo vyšších polohách, skrížené kamióny zablokovali Donovaly
Zdielať na

Zmena počasia skomplikovala dopravu vo vyšších polohách, skrížené kamióny zablokovali Donovaly

BRATISLAVA / Pre silné sneženie zatvorili policajti v nedeľu večer horský priechod Donovaly. Skrížili sa tam kamióny a stala sa tam aj nehoda. Nepriaznivé počasie pokračovalo aj v pondelok ráno. Havária zablokovala hlavný ťah smerom na maďarské hranice. Pri Dobrej Nive havaroval kamión s drevom, ktoré sa vysypalo aj na železničnú trať.

Nehoda sa stala skoro ráno na frekventovanom ťahu, na rovnom úseku cesty za Zvolenom smerom na Krupinu. Havaroval tam kamión plne naložený drevom. Podľa slov vodiča sa snažil vyhnúť protiidúcemu autu. "Oproti išlo auto, tlačil ma dole, to už bolo mäkké a stiahlo ma to tam," opísal vodič kamióna. 

Za krajnicou bola po snežení rozmočená zem a ťažký kamión prevážilo do priekopy. Celý náklad drevených dosiek sa vysypal. "Tovar bol rozhádzaný v priekope aj na trati a z nádrže vytekala nafta," uviedol Miroslav Dančo z Hasičského a záchranného zboru vo Zvolene. 

Vodič a spolujazdec sa dostali z prevrátenej kabíny cez čelné sklo a volali si pomoc. Vysypaný náklad skomplikoval aj železničnú dopravu. Po dreve prešiel prichádzajúci vlak. "Prešiel po doskách, hnacie vozidlo bolo bez viditeľného poškodenia," uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová. Vo vlaku sedeli 5 cestujúci. Pri kolízii sa nikto z nich nezranil. Vlakovú dopravu museli prerušiť na takmer dve hodiny. "Meškanie troch vlakov bolo do 82 minút," dodala Achbergerová.

A meškala aj doprava na Donovaloch, ktoré museli policajti ešte v nedeľu večer striedavo uzatvárať pre husté sneženie. Šmýkalo sa a skrížili sa kamióny. Na zasneženej ceste dostalo šmyk aj osobné auto. Vodič zišiel do priekopy kde sa auto prevrátilo na bok. Našťastie nedošlo k žiadnym zraneniam.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy