Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Po vyhrážkach politikom skončil v policajnej cele. Spomínal prezidentku, premiéra Hegera a policajtov
Zdielať na

Po vyhrážkach politikom skončil v policajnej cele. Spomínal prezidentku, premiéra Hegera a policajtov

SPIŠSKÉ PODHRADIE / Po vyhrážkach politikom skončil v policajnej cele. Video, ktoré sa dostalo do našej redakcie, sa nachádza aj voľne šíriteľné na internete. Nahnevaný muž sa tam vyhráža fyzickou likvidáciou politikom. Spomína nielen prezidentku, ale aj premiéra Hegera. Policajtom sa zas vyhráža, že im vypáli policajné stanice.

Dobré ráno, k***a ešte len teraz vstanem a už čítam k*****é správy od našej vlády s*******j." Nielen vulgarizny ale aj vyhrážky o vystrieľaní smerované na politikov. Video zverejnené na internete má podľa polície ďaleko od slobody slova. Muž zo Spišského Podradia skončil v policajnej cele. "Vy chcete asi isto, aby som prišol ku vám a vás postriľam," vyhrážal sa muž vo videu. 

Ide o muža, ktorý niekoľko rokov pracoval v zahraničí. Podľa zdroja televízie JOJ najprv v Nemecku a potom v Španielsku. V Spišskom Podhradí má svoju rodinu a stále tu má aj trvalý pobyt. V meste pod Spišským hradom prebýval so psom v garáži. Vo videu tvrdí aj to, že mal prísť o veľké peniaze a viní z toho vládu a prezidentku. "Ja som stratil majetok v hodnote 1,5 milióna. Ja chcem úroky. Vás postrieľam v kaviarni v parlamente," vyslovil ďalšie vyhrážky. 

Prípad vyšetruje popradská kriminálka. Podozrivý muž bol zadržaný a obmedzený na osobnej slobode. Vo videu, ktoré máme k dispozícii od nášho zdroja padli vyhrážky aj na policajný zbor. "Pľujem na vás, vám vypálim vaše policajné stanice, aby ste sa zobudili," vyslovil sa muž vo videu. "Popradský vyšetrovateľ vzniesol tomuto mužovi obvinenie pre trestný čin útoku na orgán verejnej moci a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie," povedal Daniel Džobaník, hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove. 

Muž z videa už má na teda na krku aj obvinenie, za ktoré mu v prípade uznania viny hrozí aj väzenie. Ľudia zo Spišského Podhradia si ale myslia, že to bol nepremyslený útok zúfalého človeka. A že k tomu mohla prispieť aj aktuálna celospoločenská situácia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy