Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž si z bankomatu zabudol vziať peniaze. Tie si vzápätí privlastnil ďalší zákazník
Zdielať na

Muž si z bankomatu zabudol vziať peniaze. Tie si vzápätí privlastnil ďalší zákazník

VRANOV NAD TOPĽOU / Vranovskí policajti pátrali po peniazoch, ktoré si zabudol v bankomate roztržitý muž. Popri výbere vybavoval aj ďalšie veci a v rýchlosti odišiel od bankomatu bez peňazí. Tie zabudol vo výdajnej priehradke. Už po pár minútach si to uvedomil a vrátil sa späť. Peniaze tam ale už neboli.

​Bolo to nanajvýš pár minút, keď sa majiteľ zabudnutých peňazí vrátil k bankomatu. V tom čase tam už žiadne neboli. Vzal si ich mladý muž, ktorý prišiel k bankomatu krátko po ňom. V priebehu pár dní ho vypátrali policajti. "Väčšina našich bankomatov je vybavená snímacím zariadením, ktoré umožňuje vyhotoviť obrazový záznam. V prípade potreby ho poskytujeme na vyžiadanie orgánom činným v trestnom konaní ako oprávnenému subjektu," informoval hovorca VÚB banky Dominik Miša. Mladý muž si pôvodne prišiel k bankomatu iba skontrolovať stav svojho účtu. Ostali tam ale peniaze po predchádzajúcom zákazníkovi. Bolo to niekoľko stoviek eur.

"Muž zbadal vo výdajnom zásobníku bankomatu hotovosť vo výške 500 eur. Neodolal a peniaze si vzal," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Nechať si nájdené cudzie peniaze sa nevypláca. Muža policajti obvinili z trestného činu zatajenia veci. Banky sa podobným prípadom snažia predchádzať upozorneniami na displeji počas výberu peňazí, aby si klient nezabudol vziať bankomatovú kartu alebo peniaze. Napriek tomu sa to občas stáva. "Po tom, čo skončí hlasitá signalizácia pri neprevzatí bankoviek, bankomat okamžite odosiela informáciu obsluhe bankomatu. Ak ide o bankomat, ktorý obsluhuje pobočka a ešte je to v rámci prevádzkových hodín, tak poverený zamestnanec vie hneď overiť situáciu pri bankomate, zabezpečiť hotovosť a kontaktovať klienta, ktorý si hotovosť zabudol," vysvetlil Dominik Miša.

Ak ide o bankomat, ktorý obsluhuje bankou poverená servisná spoločnosť, tá tiež dostane informáciu o neprevzatých peniazoch a v spolupráci s bankou sa pokúsia klienta informovať. V tomto prípade si to sám uvedomil majiteľ zabudnutých peňazí. Hoci sa podarilo vypátrať aj muža, ktorý si ich neoprávnene prisvojil, pôvodný majiteľ sa ich vrátenia doposiaľ nedočkal. Nálezca ich stihol veľmi rýchlo minúť pre vlastnú potrebu. "28-ročný muž z obce Kamenná Poruba bol obvinený z trestného činu zatajenie veci," doplnila Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy