Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
15-ročné dievča chcelo skočiť zo žeriavu. Dostalo sa do 80-metrovej výšky
Zdielať na

15-ročné dievča chcelo skočiť zo žeriavu. Dostalo sa do 80-metrovej výšky

BRATISLAVA / Hrozivo vyzerajúca dráma so šťastným koncom. Aj to je prípad mladistvého dievčaťa, ku ktorému došlo v sobotu, 14. januára, večer na stavenisku v Bratislave. Svoj život plánovala ukončiť skokom zo žeriavu. Vďaka pohotovej reakcii stavbárov, ktorí na mieste pracovali, sa podarilo zabrániť tomu najhoršiemu.

​Sobota večer, križovatka ulíc Prievozská - Mlynské Nivy. Krátko pred 18-tou hodinou vstúpilo 15-ročné dievča do priestoru staveniska, kde pracovali robotníci. Podariť sa jej to malo cez oplotenie. Jej ďalšie kroky smerovali na plošinu žeriava. Prítomnosť mladistvej na stavenisku si ale všimli stavbári, ktorí práve betónovali. "Privolaní záchranári na mieste zdravotníckeho zásahu poskytli bezodkladne prednemocničnú zdravotnú starostlivosť maloletej osobe s následným transportom na Národný ústav detských chorôb v Bratislave," informoval Andrej Hirjak z OS Záchrannej zdravotnej služby.

Dievča sa dostalo na konštrukciu žeriava do asi 80-metrovej výšky. Z plošiny sa ju napokon hasičom podarilo dostať do bezpečia. "Predmetná udalosť je v štádiu vyšetrovania," uviedla hovorkyňa KR PZ v Bratislave Silvia Šimková. Dievča bolo podľa informácií TV JOJ dezorientované a v zlom psychickom stave. Čo ju viedlo k takémuto činu, známe nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy