Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladého Lóranta odsúdili na doživotie za vraždu v Ostrihome
Zdielať na

Mladého Lóranta odsúdili na doživotie za vraždu v Ostrihome

BUDAPEŠŤ / Prvostupňový súd v maďarskom meste Tatabánya odsúdil muža zo Slovenska na doživotie. Dnes už 26-ročný Lórant si vypočul verdikt za obzvlášť krutú vraždu kamarátky v maďarskom meste Ostrihom spred dvoch rokov. Avšak podozrivý je aj z vraždy dôchodcu na slovenskej strane Dunaja, v Štúrove. A to v rovnakom čase. V tomto prípade ale ani po dvoch rokoch zatiaľ nikto obžalovaný nie je.

Hlavná prokuratúra Komáromsko-ostrihomskej župy obžalovala zo zabitia s osobitnou krutosťou Lóránta zo Štúrova. Ten pred dvomi rokmi v maďarskom meste Ostrihom, ako 24 ročný, na smrť dobil 68 ročnú ženu zo Slovenska. "Na ulici v Ostrihome zdrogovaný muž holými rukami na smrť ubil svoju známu, ktorá bola tiež Slovenka, a potom jej telo hodil do odvodňovacieho kanála," vyjadril sa súd. 

Ako odznelo na súde, dvojica prešla cez most zo Štúrova do Ostrihomu 13. mája 2021. Kúpili si aj deku, pretože chceli stráviť noc vonku. Stalo sa tak krátko po tom, ako v 15 metrov hlbokej studni rodinného domu v Štúrove objavili dobité telo jeho 80 ročného majiteľa. "Počas prechádzky v meste sa pohádali a mladý fyzicky omnoho lepšie stavaný útočník dobil tvár omnoho slabšej seniorky tak, že ju bolo možné identifikovať až neskôr pomocou DNA získanej od príbuzných. Telo pohodené v odvodňovacom kanáli našli deti," dodal súd. 

Lóránt sa k činu priznal a bol odsúdený na doživotie za zabitie s osobitnou krutosťou. O podmienečné prepustenie môže požiadať najskôr po 25 rokoch. Rozsudok nenadobudol právoplatnosť, pretože Lóránt a jeho obhajca sa odvolali, požadujú zníženie trestu. Na pojednávaní odznelo aj to, že slovenská polícia začala proti Lórántovi konanie aj vo veci neúmyselného zabitia dôchodcu zo studne, u ktorého aj so zavraždenou ženou bývali. Lóránt, ktorého maďarská justícia už nielen obvinila, ale aj odsúdila, v prípade krutej vraždy na Slovensku zatiaľ ešte podľa našich informácií nie je obžalovaný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy