Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zrazil chodcov a ušiel. Vodičovi sa mali vyhrážať, bál sa o svoj život
Zdielať na

Zrazil chodcov a ušiel. Vodičovi sa mali vyhrážať, bál sa o svoj život

KOŠICE / V Košiciach sa stala vážna dopravná nehoda. Auto zrazilo chodca priamo na priechode pre chodcov. Vodič po zrážke nezastavil a odišiel. Vraj sa bál o svoj život.

K zrážke chodca došlo pred 17. hodinou na priechode pre chodcov pri sídlisku Luník 9. Vodič z miesta nehody ušiel. Podľa informácií TV JOJ mali cez priechod prechádzať dvaja muži aj s plne naloženým vozíkom, ktorý ťahali za sebou. Keď boli približne v strede cesty, došlo k nárazu. "Starý človek išiel silno s autom a narazil do nás. Nedal nám prednosť Všetci nám dali prednosť len on nie," povedal účastník nehody.  

Muža, ktorý sa sťažoval na bolesti previezli záchranári sanitkou do nemocnice. "Ležal na ceste, sťažoval sa na bolesti nohy, chrbta ruky, že nevládze ani vstať tak ležal tam sedel s bolesťami," dodal svedok nehody. Podľa Moniky Kriškovej, hovorkyni Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura bol pacient po autonehode ošetrený na urgentnom príjme. "Utrpel stredne ťažké zranenia dolnej končatiny a hrudníka. Momentálne je hospitalizovaný," doplnila Krišková.

Vodič, ktorý spôsobil dopravnú nehodu a ušiel, sa neskôr prihlásil policajtom sám. Vraj sa bál o svoj život pretože prišli známi zraneného a začali ho ohrozovať. "Po zrážke sa na mieste začal zhromažďovať väčší počet občanov a búchať po vozidle, preto vodič v obave o svoj život a zdravie z miesta odišiel a následne polícii na linku 158 udalosť oznámil," uviedla krajská policajná hovorkyňa v Košiciach Jana Mésarová.  

Ako ďalej dodal svedok, nikto nevie, či bol pod vplyvom alkoholu alebo či bol nadrogovaný. Oboch účastníkov podrobili policajti dychovej skúške. 63-ročný vodič pred jazdou nepil. "Chodec bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,94 promile alkoholu v dychu," ozrejmila Mésarová. 

Vodičovi policajti odobrali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali. "Polícia udalosť zadokumentovala a vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," uzavrela Mésarová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy