Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vraha nevinnej študentky z bratislavského internátu odsúdili na 14 a pol roka
Zdielať na

Vraha nevinnej študentky z bratislavského internátu odsúdili na 14 a pol roka

BRATISLAVA / V stredu, 11. januára, Okresný súd Bratislava III. odsúdil vraha študentky na 14 rokov a 6 mesiacov. Trest si bude odpykávať vo väznici s maximálnym stupňom stráženia a súd mu ukladá psychiatrickej liečenie ústavnou formou a zákaz pitia alkoholu.

"Cítim sa byť vinný a je mi to strašne ľúto," povedal pre súdom odsúdený Volodymyr. 

Život mladej Ukrajinky vyhasol 2. júna 2022. Volodymyr mal svoju spolužiačku zadusiť vlastnými rukami. Po vražde jej vyzliekol ponožky a prikryl dekou. O deň na to si robil ešte falošné alibi. Niekoľkokrát telefonoval nebohej a aj kamarátom, či nevedia, čo je s Máriou, pretože sa mu nehlási. Nakoniec ho dohnalo svedomie a policajtom sa sám prihlásil. Porozprával im, že Mária prišla o život jeho vlastnými rukami. 

Všetko kvôli skúške

Izba smrti na Mladej Garde má na dverách číslo 1305 a je na druhom poschodí. Začiatkom júna tam 21-ročnú Ukrajinku Máriu, ktorá študovala na Technickej univerzite, vlastnými rukami zniesol zo sveta jej priateľ a spolužiak Volodymyr. Ako vyplýva z uznesenia o vzatí do väzby za všetko môže banálny školský konflikt. Volodymyr totiž nespravil skúšku a nepáčilo sa mu, že Mária mu na nej nedala odpísať. Kým ona skúšku spravila, Volodymyr dostal FX.

"Pričom mu ako dôvod uviedla, že si jeho žiadosť o pomoc nevšimla," uvádzajú v uznesení. Volodymyr si to s ňou nakoniec prišiel vydiskutovať osobne. Po krátkej hádke Máriu zniesol zo sveta až na druhý pokus. Pri prvom škrtení sa nebohej ešte podarilo ubrániť a Volodymyra dokonca poškriabala na krku. "Pohádali sa. Začal ju dusiť oboma rukami za hrdlo. Keď ju pustil, poškodená začala kričať, že čo robí, že ju zabije. Začala sa brániť, poškrabala ho na krku, na čo ju obvinený položil na zem a oboma rukami ju začal dusiť na krku asi minútu až dve, kým sa neprestala brániť a nič nevravela," konštatuje sa v uznesení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy