Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Svedok beštiálnej vraždy v CO kryte sa postavil zoči-voči vrahovi
Zdielať na

Svedok beštiálnej vraždy v CO kryte sa postavil zoči-voči vrahovi

MARTIN / Na okresný súd v Martine v utorok, 10. januára, predviedli Rudolfa Dorčíka. Najmladší doživotne odsúdený vrah na Slovensku sa po dvoch rokoch stretol s Miroslavom Jesenským - mladíkom, ktorý v osudnú februárovú noc bol v martinskom CO kryte tiež. Na beštiálne vraždenie sa podľa jeho slov musel pozerať.

Stalo sa to vo februári pred necelými dvoma rokmi, Jozefa, ktorého stretli na čerpacej stanici v Martine mali vylákať do starého CO krytu, kde ho beštiálnym spôsobom zavraždili. Rudolf Dorčík dostal za vraždu doživotie, Milan Jesenský si odsedí 25rokov. V kryte však neboli len oni dvaja.

Na súde v utorok, 10. januára, vypovedal Miroslav Jesenský. Bol pri vražde v kryte a v čase skutku mal len 16 rokov. "Bolo to veľmi ťažké pre mňa a stále aj je ťažko sa mi o tom hovorí lebo celý život to pôjde so mnou," povedal Miroslav Jesenský. Miroslav je bratom odsúdeného Milana Jesenského, odpovedať musel aj na otázky Rudolfa Dorčíka. "Nie je mi všetko jedno sedieť pri vrahovi, aj keď sú tam policajti, ale je to ťažké," opísal svoje pocity Miroslav. Aj keď na začiatku policajti zadržali aj Mira, nakoniec ho pustili, na vražde sa nepodieľal, tvrdil, že v kryte bol len zo strachu o staršieho brata. "Bol som aj ja pri tom, Rudo to naschvál spravil aby sa aj o mne vedelo," vysvetlil Miroslav. 

​Miroslav si podľa jeho slov prešiel peklom a navštevovať musel aj psychológa. "Zo začiatku to bolo ťažké preto som chodil aj k psychológovi. Teraz je to horšie vtedy, keď mi brat zavolá z basy," povedal Miroslav. V piatok ho idú navštíviť do výkonu trestu. "Ten chalan bol človek, ktorý by nikomu nikdy neublížil, ale alkohol je veľké svinstvo, na čo chcem upozorniť ľudí , je to metla ľudstva keď je niekto opitý tak je ľahko ovplyvniteľný," odkázal ľuďom Miroslav. 

Na súde mal vypovedať aj Adrián. Práve on vraždu oznámil na polícii, pracuje však v zahraničí preto na súd neprišiel. Adriánovi sa s tým pochválil Rudolf a bol mu to ukázať. Dorčík sa mal podľa obžaloby Adriánovi vyhrážať a práve tento skutok senát Okresného súdu v Martine prejednáva. Sudca verdikt nakoniec nevyniesol. Urobí tak 14. februára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy