Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragická nehoda v obci Lietava: Vodič prešiel do protismeru a narazil do stromov. Zraneniam podľahol
Zdielať na

Tragická nehoda v obci Lietava: Vodič prešiel do protismeru a narazil do stromov. Zraneniam podľahol

LIETAVA (OKR. ŽILINA) / 9. januára ráno sa v obci Lietava v Žilinskom okrese stala dopravná nehoda, ktorá mala žiaľ tragické následky. 54-ročný Miroslav po náraze do stromov zostal v aute zakliesnený. Pohľad na zdemolovaný bavorák nebol príjemný ani pre vodičov, ktorí prechádzali okolo.

​Na ceste policajti nenašli žiadnu brzdnú dráhu, vodič plynulo prešiel do protismeru a narazil do stromov. 54-ročný Miroslav sa mal ráno pohádať so synom. Sadol do auta a smeroval domov do Lietavy. Napriek tomu, že cestu poznal dôverne, vo vysokej rýchlosti prešiel do protismeru a zjavne vôbec nebrzdil. "Vodič viedol vozidlo v smere z obce Lietavská Lúčka. V mierne pravotočivej zákrute mal z doposiaľ presne nezistených príčin prejsť do protismeru a tu čelne naraziť do stromu," uviedla hovorkyňa KR PZ v Žiline, Zuzana Šefčíková.

Silný náraz úplne zdemoloval celú prednú časť auta. Miroslav zostal za volantom zakliesnený. "Na vyslobodenie vodiča bolo použité hydraulické vyslobodzovacie náradie," vysvetlil Jaroslav Jelínek z HaZZ Žilina. Desiatky minút ho resuscitovali hasiči aj záchranári. Napriek ich veľkej snahe sa im ho oživiť nepodarilo a zomrel na mieste. Jeden jazdný pruh počas dokumentovania policajti uzavreli a premávku riadili. "Na vozidle boli vykonané protipožiarne opatrenia a vozovka bola posypaná sorbentom," dodal Jelínek. Čo bolo príčinou dopravnej nehody je v štádiu zisťovania. Nariadená ale bude aj súdna pitva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy