Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dvojročný chlapček obeťou týrania: Surovo ho mal mlátiť partner jeho matky
Zdielať na

Dvojročný chlapček obeťou týrania: Surovo ho mal mlátiť partner jeho matky

ZLATNO (OKR. POLTÁR) /LUČENEC / Krátka láska sa skončila podaním trestného oznámenia. Policajtov privolala 24-ročná žena na svojho druha. Zasahovali aj záchranári. Gabriel, ktorý doteraz trestaný nebol, už čelí obvineniu zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Stíhajú ho väzobne. Polícia vzhľadom na citlivosť prípadu bližšie informácie neposkytuje.

Dvojica sa zoznámila na sociálnej sieti

Gabriel priznal, že Emília mu už po troch dňoch navrhla, že sa ku nemu aj so synom nasťahuje. Bývala tam iba mesiac a pol, keď na neho zavolala policajtov. "Cez okno som videla policajné auto. Jeho zobrali a potom sanitka prišla. Tu boli chvíľu, išli dnu a potom ju zobrali aj s malým," uviedla suseda. "Vyšetrovateľ v Lučenci v tomto prípade obvinil 26-ročného muža zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Prípad je v štádiu vyšetrovania. Vzhľadom na citlivosť prípadu viac informácií poskytovať nebudeme," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Mária Faltániová.

Podľa zistení TV JOJ sa mal muž dopustiť tohto skutku na ani nie dvojročnom synovi svojej družky. Chlapčeka mal už dlhšiu dobu biť rukou, či fackať, čo obvinený muž aj priznal. Naposledy ho mal nadránom hodiť o posteľ a chlapček si mal udrieť hlavu. Vtedy žena vytočila tiesňovú linku. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu malo dieťatko veľké modriny na viacerých častiach tela. "Práve, že sme nepočuli žiadny krik. Takže som prekvapená, že toto sa stalo," skonštatovala suseda. Podľa susedov to bol práve Gabriel, ktorý sa chlapčekovi venoval. Matku dieťatka takmer nevideli. Dobré slovo na ženu nenašiel ani otec obvineného muža, ktorý v byte tiež býval. Nikdy vraj nenavarila, v byte nechávala obrovský neporiadok. Dokonca si to fotil aj na telefón. "Ona iba ležať, fajčiť a telefón," opísal otec obvineného muža.

A práve takéto správanie malo vytáčať aj obvineného Gabriela. Zlosť si žiaľ vybil na bezbrannom dieťatku. Vyšetrovateľ aj prokurátor navrhli väzobné stíhanie, sudca sa s tým stotožnil. Rozhodnutie súdu je právoplatné. Obvinený muž sťažnosť nepodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy