Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Surová bitka na vlakovej stanici: Muža napadli pre 10 eur
Zdielať na

Surová bitka na vlakovej stanici: Muža napadli pre 10 eur

HUMENNÉ / Udierali ho do tváre aj kopali a to všetko pre 10 eur. Muža v strednom veku prepadli na jednom z nástupíšť vlakovej stanice. Polícia prípad vyšetruje ako zločin lúpeže a páchateľov sa v týchto dňoch podarilo obviniť.

Dvaja mladíci si svoju obeť vyhliadli na železničnej stanici v Humennom. Od 53-ročného Humenčana najprv žiadali peniaze. Muž ich vyzval, aby mu dali pokoj a peniaze im dať odmietol. To ich ale nahnevalo ešte viac, a tak sa o peniaze začali snažiť násilím. "Jeden z nich ho opakovane udrel do tváre a druhý ho opakovane kopal do nohy. Neskôr mu z jeho ruksaku vybrali finančnú hotovosť vo výške 10 eur," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Po tom, ako útočníci ušli, rozbehli policajti rozsiahle pátranie a podozrivých sa v krátkom čase podarilo zadržať. "Získaná dôkazná situácia následne umožnila okresnému vyšetrovateľovi vzniesť obvinenie zo zločinu lúpeže obom mužom. Jeden z nich pochádza z obce Kochanovce a druhý z Humenného," uviedla Ligdayová. Obvinení sú vo veku 17 a 21 rokov.

Pre páchateľov sú na železničnej stanici najľahšou korisťou ľudia bez domova. Neraz sa stalo, že ich olúpili počas spánku alebo zneužili to, že sú pod vplyvom alkoholu. "Hliadky Mestskej polície vykonávajú dosť časté kontroly v tejto lokalite, čiže na veľkej železničnej stanici, so zameraním na narušenia verejného poriadku," informoval Miroslav Jevič, zástupca náčelníka Mestskej polície v Humennom.

Aktuálny počet ľudí bez domova v Humennom je okolo tridsať. Najviac priestupkov evidujú policajti vo vestibule stanice. V Humennom majú vysunuté pracovisko aj policajti železničnej polície. Vzhľadom na personálny stav a územnú rozsiahlosť služobného obvodu ale nie je možné zabezpečiť výkon nočných služieb na každý deň, ale iba štyrikrát týždenne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy