Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ďalšia tragická nehoda pri Tornali: Na R2 sa zrazilo osobné auto s kamiónom, vodič auta je mŕtvy
Zdielať na

Ďalšia tragická nehoda pri Tornali: Na R2 sa zrazilo osobné auto s kamiónom, vodič auta je mŕtvy

TORNAĽA / Počas sobotnej noci, 7. januára, pri Tornali o život prišiel mladý vodič. Dávid mal odísť z domu okolo desiatej večer, o necelé dve hodiny neskôr už policajti jeho blízkym oznamovali správu, ktorú nikdy nechce počuť žiadny z rodičov. Čelne narazil do proti idúceho kamióna, ten začal po náraze horieť.

​Hovor na tiesňovej linke prijali približne pätnásť minút po jedenástej v noci. Volali pravdepodobne obyvatelia Tornale, ktorí najskôr počuli silný náraz, potom niekoľko výbuchov a následne videli aj plamene. Tie podľa svedkov dosahovali aj výšku dvadsať metrov. Všetko to bol dôsledok vážnej dopravnej nehody, ktorá sa stala na rýchlostnej ceste. Čelne sa tu zrazilo osobné auto s kamiónom. Aj pre dlhoročných profesionálov to bol skutočne desivý pohľad. "Po príchode na miesto sme zistili, že kamión sa nachádza celý v plameňoch," uviedol veliteľ zásahu Hasičskej stanice Tornaľa Ján Jasenka. Jedna partia profesionálov likvidovala požiar, ďalší sa snažili zistiť, ako sú na tom účastníci nehody. Či nie sú zranení a nepotrebujú pomoc.

"Vodič kamiónu bol mimo vozidla," pokračoval Ján Jasenka. 41-ročný Ukrajinec mal obrovské šťastie. Podarilo sa mu včas uniknúť. Ak by stratil vedomie alebo sa mu zakliesnili nohy, pravdepodobne by uviazol v horiacej kabíne. "Záchranári na mieste ošetrili muža, ktorý utrpel zlomeninu kľúčnej kosti a transportovali ho do nemocnice," informovala hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. Pri pohľade na osobné auto sa ale hasičom naskytol smutný pohľad. Vozidlo bolo totálne zdeformované, chýbala na ňom takmer celá strecha, kusy auta boli roztrúsené po celom okolí. Len motor našli niekoľko desiatok metrov ďalej. Pri vraku na zemi ležalo bezvládne telo mladého muža. Hasiči sa ešte snažili zistiť, či bol vodič v aute sám, alebo mal aj spolujazdcov.

"Prieskumom sa zistilo, že v okolí sa nenašli žiadne osoby, takže pravdepodobne v osobnom vozidle bola len jedna osoba," doplnil veliteľ. Išlo o 24-ročného Dávida z neďalekej obce. Kam v túto nočnú hodinu smeroval a čo sa sekundy pred osudnou zrážkou stalo, nikto netuší. Vážne devastačné zranenia ale nemal šancu prežiť. "24-ročný vodič osobného auta na rovnom úseku cesty z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oproti idúcim kamiónom," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Úsek R2-ky pri Tornali na niekoľko hodín uzatvorili. Policajti až do skorého rána dokumentovali miesto tragédie, nehodu stále vyšetrujú. Prizvali aj znalca z odboru cestnej dopravy. Ten bude skúmať aj to, akou rýchlosťou vodiči jazdili. "Vyšetrovateľ v Revúcej začal trestné stíhanie pre usmrtenie a ublíženie na zdraví. Škody, ktoré pri nehode vznikli na poškodených vozidlách a zvodidlách sú odhadnuté na 82-tisíc eur," dodala Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy