Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Posun v prípade dobodanej Michalovčanky: Vyšetrovateľ voči podozrivému vzniesol obvinenie
Zdielať na

Posun v prípade dobodanej Michalovčanky: Vyšetrovateľ voči podozrivému vzniesol obvinenie

MICHALOVCE / Polícia zadržala podozrivého v prípade novoročnej vraždy 46-ročnej Eriky v Michalovciach. Po tom, ako si vybrala peniaze z bankomatu, na ňu zaútočil neznámy chlap. Policajný prezident Štefan Hamran potvrdil, že vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 18-ročnému mladíkovi, ktorý bol zadržaný vo vlaku smerom do Česka.

Motív brutálnej vraždy Michalovčanky stále nie sú známe. Podľa doterajších informácií má ísť o finančné obohatenie. Polícia nechcela konkretizovať odcudzenú čiastku.  Policajný prezident Štefan Hamran potvrdil, že obeť a páchateľ sa pred skutkom nepoznali. "Boli zaistené rôzne dôkazy, ktoré sú kľúčové," povedal. 

Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 

"Dnes vyšetrovateľ polície vzniesol obvinenie. Osoba, ktorá je podozrivá z útoku bola zadržaná. Momentálne nemôžeme poskytovať žiadne detaily. Vyšetrovateľ má k dispozícii mnohé dôkazy, na základe ktorých je jasné, že to spáchala konkrétna osoba," povedal Hamran. 

Podozrivý bol zadržaný vo vlaku v Žiline 

"Hliadka železničnej polície si všimla na vlakovej stanici muža, ktorý čakal na vlak. V tej dobe ešte nevedeli, že ide o podozrivého. Neskôr prišli na to, že osoba zodpovedná opisu hľadaného muža. Polícia sa zmobilizovala a pripravili sme si miesto, kde by sme mohli zadržať podozrivého. Celá akcia bola riskantná, pretože sme nevedeli, či nebude mať pri sebe zbraň. Konkrétnu informáciu sme mali v stanici vo Vrútkach. Zákrok prebehol v Žiline," uviedol Hamran. 

Celý záznam tlačovej konferencie si môžete pozrieť TU: 

Páchateľom má byť miestny mladík z osady

Polícia identifikovala údajného páchateľa, ktorý mal na Nový rok dobodať zdravotnú sestru Eriku. Počas predchádzajúceho dňa sa v miestnej osade mali vykonávať procesné úkony, medzi nimi aj domová prehliadka podozrivého. Podľa obyvateľov mala polícia nájsť nôž v jednom z kontejnerov. Miestni uviedli, že údajný páchateľ má byť problémový ale nikdy nevykazoval známky agresie. Rodina podozrivého, tvrdí, že je nevinný a sú ochotní potvrdiť jeho alibi. 

Podozrivým z brutálnej vraždy Michalovčanky je 18-ročný mladík, ktorý mal užívať návykové látky. Jeho rodiny tvrdí, že 2 januára mal byť na ceste do Česka, kde zvykol príležitostne pracovať. Údajný páchateľ mal prenasledovať aj inú ženu v blízkosti, kde došlo k útoku na dobodanú ženu. 

Polícia zadržala podozrivého po dvoch dňoch intenzívneho pátrania. "Môžem potvrdiť, že v utorok, 3. januára, v skorých ranných hodinách polícia zadržala osobu podozrivú z tohto skutku," povedala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Išlo o muža, ktorý mal z východného Slovenska nočným vlakom namierené do Čiech. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu ho zadržali pri pokuse prekročiť hranice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy