Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
K bezbranným zvieratám v kotercoch v karanténnej stanici niekto úmyselne hádzal petardy
Zdielať na

K bezbranným zvieratám v kotercoch v karanténnej stanici niekto úmyselne hádzal petardy

PREŠOV / Petardy v karanténnej stanici. Neznámy a nespratný človek si vzal na mušku bezbranné zvieratá umiestnené v kotercoch. Desať kúskov zábavnej pyrotechniky našli zamestnanci karanténnej stanice ráno. Človek, alebo ľudia s nekalým úmyslom museli prísť škodiť cielene. Karanténna stanica sa totiž nachádza za mestom, mimo zastavaného územia.

Vystrelené petardy neďaleko kotercov, v ktorých sú umiestnené odchytené psy. Karanténna stanica v Prešove padla do oka človeku s nekalým úmyslom. Za obete si vybral bezbranné štvornohé zvieratá. Pre niekoho je to možno zábavka, ale zvieratám to môže ohroziť nielen zdravie, ale aj ich život. Takéto petardy našli porozhadzhované po celom areáli karanténnej stanice.

Nebola to náhoda, ani sa sem zábavná technika nemohla len tak zatúlať. Karanténna stanica sa nachádza za miestnou časťou Prešova. Asi kilometer od posledných rodinných domov. "Je to priemyselná oblasť. vyzerá to tak, že to bol cielený útok na zvieratá v karanténnej stanici," povedala Ingrid Mihaľová z Technických služieb mesta Prešov. 

Petardy hádzali spoza plota. Pravdepodobne prišli vo večerných alebo nočných hodinách, keď už tu zamestnanci karanténnej stanice neboli. Používanie zábavnej pyrotechniky blízko zvierat je veľmi nebezpečné. Odhodenú petardu si psík môže pomýliť s hračkou. A jej výbuch môže mať aj trvalý následok na jeho zdravie. "Výbuch spôsobuje poruchy správania, tráviace ťažkosti, pozorujú sa triašky u psíkov, útek do neznáma. Pre zvieratá sú výbuchy tak intenzívne, že natrvalo môžu poškodiť aj sluch," uviedla Miroslava Hadzimová z karanténnej stanici. Ako uzavrela Miháľová, nerozumie tomu, pretože ide o týranie zvierat. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy