Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Rušnú noc majú za sebou na východnom Slovensku, kde zhorela dodávka. Pravdepodobne ide o prácu podpaľača
Zdielať na

Rušnú noc majú za sebou na východnom Slovensku, kde zhorela dodávka. Pravdepodobne ide o prácu podpaľača

MICHALOVCE / Na jednom zo sídlisk v noci zhorela dodávka stavebnej firmy. Išlo o úmysel a prácu podpaľača. Dôkazom je záznam z bezpečnostnej kamery, ktorý už skúma polícia. Do pátrania po páchateľovi boli nasadené viaceré bezpečnostné zložky vrátane kynológov.

Dodávka bola odstavená na verejnom parkovisku. Požiar vznikol približne o pol 11 večer. "Po príjazde na miesto požiaru sme zistili, že horí predná motorová časť a kabína dodávky," povedal veliteľ zásahu Slavomír Matta. Priebeh vzniku požiaru zaznamenali bezpečnostné kamery. Na videu sa objavil muž, ktorý najprv dodávku polial neznámou látkou a vzápätí zapálil.

"V súčasnej dobe policajti analyzujú kamerový záznam, ktorý majú k dispozícii, či by na jeho základe mohla stotožnená podozrivá osoba," informuje košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Podľa informácií TV JOJ nebola dodávka poistená proti takejto udalosti. V jej blízkosti sa našťastie nenachádzali žiadne vozidlá.

"Požiar sa nám po krátkej dobe podarilo zlikvidovať," dodáva Slavomír Matta. Polícia teraz skúma motív tohto činu. Majiteľ firmy už totiž v minulosti bol obeťou podobného úmyselného podpaľačstva. "Celková spôsobená škoda doposiaľ vyčíslená nebola. Polícia po zadokumentovaní začala trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci," informuje košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy