Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lebku malého chlapca našli na druhej strane diaľnice. Jeho telo sa zrejme už nikdy nenájde
Zdielať na

Lebku malého chlapca našli na druhej strane diaľnice. Jeho telo sa zrejme už nikdy nenájde

PREŠOV / Telo malého dva a pol ročného chlapca, ktorý bol niekoľko mesiacov nezvestný, sa už zrejme nikdy nenájde. Ešte v októbri sa na poli v katastri obce Obišovce našla ľudská lebka. Testy DNA potvrdili, že patrila nezvestnému Demirovi.

Malý Demir sa stratil ešte začiatkom prázdnin pri kúpaní sa v Toryse. Hľadali ho miestni, dobrovoľníci i profesionálni pátrači, no bezvýsledne. Jeho lebku našli až o niekoľko mesiacov neskôr na druhej strane diaľnice.

Popod diaľnicu ide priepust. Či sa dostal malých chlapec na druhú stranu zatiaľ nevedno s istotou povedať. Jeho lebka však bola nájdená na druhej strane priepustu pod poľovníckym posedom. Skúsený poľovnícky lektor tvrdí, že čo sa dialo s telom dieťaťa už po smrti, môže mať pokojne na svedomí aj divá zver. Napríklad aj dravce alebo diviaky.

"V našej oblasti existujú zvieratá, respektíve zver, ktorá je schopná konzumovať ľudské mäso. Určite medzi nich patrí diviak, ale tiež jazvec, všežravce všeobecne a nehovoriac o krkavcovitých vtákoch," povedal poľovnícky lektor Viliam Sabol. Rodičia malého Demira si to stále nevedia vysvetliť. Mysleli si, že budú pokojnejší, ak testy DNA potvrdia, že to bol ich syn, i keď do poslednej chvíle dúfali, že je nažive. No teraz majú rovnako veľa otázok, na ktoré čakajú odpoveď.  

"Vo veci sa aj naďalej vedie vyšetrovanie, preto podrobnejšie informácie nie je možné poskytnúť," povedala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Podľa skúseného dlhoročného poľovníckeho lektora je možné, že zvyšné časti tela malého chlapca sa už nikdy nenájdu. "Je známe aj to, že ten diviak skonzumuje aj ľudské kosti, tak našlo sa, čo sa našlo, to ostatné on mohol skonzumovať," dodal Viliam Sabol. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy