Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragédia na strednom Slovensku: Muža zachytilo auto, po prevoze do nemocnice zomrel
Zdielať na

Tragédia na strednom Slovensku: Muža zachytilo auto, po prevoze do nemocnice zomrel

BANSKÁ BYSTRICA / Tragická nehoda na R1-ke. Na vjazde do Banskej Bystrice zrazilo auto chodca. Ten prebiehal cez štvorprúdovku v miestach kde je to zakázané. Zrejme sa rozhodol skrátiť si tak cestu, stalo sa mu to však osudným.

Chodec sa rozhodol prebehnúť cez R1 niekde v týchto miestach. Cez štvorprúdovku si chcel zrejme skrátiť cestu, skončilo to tragicky. Prebiehať na druhú stranu cesty je tu zakázané, ide o frekventovanú R1 kde je povolená stovka. "Vodičovi, ktorý jazdil po diaľnici náhle vošiel spoza zvodidiel chodec, k zrážke došlo na diaľnici, ktorú môžu používať len vodiči motorových vozidiel," povedala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Chodec zostal ležať na zemi v bezvedomí. Náraz bol taký silný, že topánky, ktoré mal na nohách našli policajti až na parkovisku 10 metrov za cestou. "Na pomoc sme mu okamžite vyslali záchranárov. Tí ho museli oživovať a do nemocnice previezť v umelom spánku," uviedla hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej a zdravotnej služby Alena Krčová. 

Zranenia boli také vážne, že im muž v nemocnici podľahol. "Diaľničná polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie a dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania," doplnila Faltániová. S ľuďmi prebiehajúcimi na druhú stranu cesty sa stretol nejeden vodič. V oplotení na úrovni hypermarketu sú diery kadiaľ preliezajú. Dokonca počas nakrúcania reportáže sme stretli muža, ktorý si chcel skrátiť cestu cez R1. 

Po informáciách o tragickej nehode si to napokon rozmyslel a vrátiť sa späť na chodník. Polícia po nehode sprísňuje kontroly. "Polícia v Banskej Bystrici a aj v okolí diaľnice počas bežného výkonu služby vykonáva zvýšený dohľad," ozrejmila Faltániová. Situácia by mohla zlepšiť po plánovanom dobudovaní cyklomostu, ktorý má spojiť Radvaň a Kráľovú s Iliašom. "Bude slúžiť cyklistom aj chodcom. Cyklomost by mal byť dokončený v októbri budúceho roka," dodal Miroslav Strelec z Mestského úradu v Banskej Bystrici. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy