Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z kamióna sa počas jazdy uvoľnili kolesá. Trafili dve prechádzajúce autá
Zdielať na

Z kamióna sa počas jazdy uvoľnili kolesá. Trafili dve prechádzajúce autá

VEĽKÝ LAPÁŠ/VRÁBLE / Z kamióna sa počas jazdy odtrhli dve kolesá a vrazili do dvoch okoloidúcich vozidiel. Nehoda sa stala v stredu večer na ceste medzi Veľkým Lapášom a Vrábľami. Vodič kamióna bol z toho, čo sa udialo v šoku. Kolesá na zadnej náprave ťahača vraj pred jazdou kontroloval.

Vodičovi sa počas jazdy z ničoho nič na zadnej náprave uvolnili dve pneumatiky. Nastala technická chyba. "Odtrhlo mi šróby na kolese a bohužiaľ trafilo to dve autá. Bolo to rýchle ako blesk," hovorí vodič kamióna. 

Pneumatiky trafili aj dve vozidlá

Vo vnútri sedel vodič a viezol aj psíka. Podľa jeho slov všetko bolo také nečakané, že nedokázal urobiť nič. "Kamión išiel vpredu a niečo sa ligotalo na ceste, som sa tomu vyhýbal a zrazu veľká rana, myslel som, že auto a to bolo koleso," hovorí vodič osobného auta. 

Druhá pneumatika vrazila do prednej časti auta mladej vodičky, ktorá išla oproti. Kamionista s vozidlom zastavil asi o pol kilometra.

Na ceste zostali obe zdemolované vozidlá

Po pneumatikách však nebolo ani stopy. V tme ich museli hľadať.

Vodič kamióna si celú situáciu nevedel vysvetliť. Povedal nám, že išiel z Levíc do Senca a pre jazdou si všetko skontroloval. "Je pravdepodobnosť, že niekto povolil kolesá, keď som si robil pauzu," tvrdí vodič kamióna. Pri zrážke sa nikto nezranil škoda na autách je asi 7000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy