Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž sa vyhrážal expriateľke smrťou: Predostrel jej aj scenár, ako ju zabije
Zdielať na

Muž sa vyhrážal expriateľke smrťou: Predostrel jej aj scenár, ako ju zabije

POVAŽSKÁ TEPLÁ/POVAŽSKÁ BYSTRICA / Púchovčan, ktorý sa mal svojej bývalej priateľke vyhrážať zabitím, už bol v minulosti za rovnaký čin odsúdený. Navyše v čase spáchania skutku bol v podmienke. Z vyšetrovacej väzby, kam ho sudca po vyhrážkach poslal, ho priviezli na súd do Považskej Bystrice. V pojednávacej miestnosti si vypočul svoj trest.

Skutok sa stal v júni v Považskej Teplej. Púchovčan sa vraj nedokázal zmieriť s rozchodom. "Obvinený vo večerných hodinách mal vyčítať svojej bývalej družke, že je za všetko vinná a vyhrážať sa jej zabitím. Následne mal na stôl poukladať nôž, manikúrové nožnice a plastové vrecia na odpad a rozprávať poškodenej scenár jej smrti," informuje Dana Adamíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru. 

Púchovčana (26) krátko po ohlásení skutku zadržali, potom, čo ho umiestnili do cely sa vôbec neupokojil, práve naopak. "Obvinený sa po umiestnení do cely predbežného zadržania správal agresívne a rozbil časť zariadenia cely, o čom svedčia úradné záznamy policajta založené v spise a zápisnica o obhliadke miesta priestupku s fotodokumentáciou," uviedol Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. 

Na súd ho prišli podporiť rodičia a dve mladé ženy. Tie mimo kameru tvrdili, že obvinenia neboli úplne pravdivé. Imrich ale s prednesenou obžalobou do bodky súhlasil, vinu priznal, aj preto s ním prokurátorka uzavrela dohodu o vine a treste. 12 mesiacov, takýto rozsudok zaznel v pojednávacej miestnosti. Priestor sme dali aj obhajkyni odsúdeného, vyjadriť sa odmietla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy