Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
8-ročného chlapca našli jeho rodičia ležať v posteli bez známok života. Príčina zatiaľ nie je jasná
Zdielať na

8-ročného chlapca našli jeho rodičia ležať v posteli bez známok života. Príčina zatiaľ nie je jasná

SOBRANCE / 8-ročného Lukáška pochovali v piatok, 23. decembra, v Sobranciach. Chlapca našli jeho rodičia ležať v posteli. Najprv si mysleli, že iba spí. Keď ale zistili, že nedýcha, ihneď volali záchranárov. Prípadu sa odvtedy venuje polícia.

​Chlapec býval s rodičmi v byte na vrchnom poschodí. Rodina žije vo veľmi skromných pomeroch. Lukáš sa vraj v posledných dňoch sťažoval na bolesť. Jeho mama s ním preto vyhľadala lekársku pomoc. Rodičia si potom mysleli, že iba oddychuje. Keď ho ale išli zobudiť, zistili, že nedýcha. Okamžite privolali zdravotníkov. "Zavolali záchranku a doktori následne vyšli hore. Už mu ale nedokázali pomôcť," uviedol príbuzný Dalibor Bajkor. Obhliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie. Hlavne jeho rodičia chcú vedieť, či sa smrti Lukáša dalo zabrániť.

"Presnú príčinu smrti tohto 8-ročného dieťaťa určí až nariadená súdna pitva, preto bližšie informácie v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," informovala hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. Práve podrobné výsledky pitvy rozhodnú o tom, či za smrť Lukáša niekto ponesie zodpovednosť. Vyšetrovanie stále nie je ukončené. "Polícia po zadokumentovaní tejto tragickej udalosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a v súčasnej dobe čaká na výsledky znaleckého skúmania," doplnila Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy