Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Ešte večer popíjal s kamarátom. Mikuláša našli ráno mŕtveho pri potoku
Zdielať na

Ešte večer popíjal s kamarátom. Mikuláša našli ráno mŕtveho pri potoku

RIMAVSKÁ SOBOTA / Večer popíjal s kamarátom a ráno ho našli mŕtveho. Muž z obce Figa spadol do potoka, v ktorom bolo iba pár centimetrov vody. Ležal tvárou hore a mohol teda zomrieť na podchladenie či zdravotné problémy.

54-ročného Mikuláša videl naposledy jeho najlepší kamarát Ján. Z jeho domu odišiel približne o 23tej hodine. "Prišiel ku mne o pol desiatej, doniesol víno, popili sme," povedal kamarát. Mikuláš býval sám v dome oproti.

"Telo 54- ročného muža bolo nájdené v ranných hodinách v miestnom potoku," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici, Petra Kováčiková. "Po príchode na miesto sme zistili, že osoba sa nachádza v miestnom potoku a nejaví známky života. Osobu sme následne vytiahli na breh a odovzdali polícii," uviedol veliteľ zásahu Ján Jasenka.

"Keby som to vedel, tak mohol spať u mňa," reagoval kamarát. O smrti kamaráta sa dozvedel až ráno. Na dvere mu zaklopal starosta. Správa ho veľmi zarmútila, s Mikulášom boli ako bratia a denne sa stretávali. "On bol v pohode, nikomu tu neublížil. Je nám veľmi ľúto, čo sa stalo," vyjadril sa kamarát. Miestni ale priznali, že mal veľký problém s alkoholom. Posledné obdobie pil už každý deň. Trápili ho aj zdravotné problémy. Z výsledkov pitvy bude známe nielen to, či bol nebohý muž pod vplyvom alkoholu, ale aj presná príčina smrti. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy