Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Obvinený, z bitky na koncerte kapely Berlin Manson, sa postavil pred Najvyšší súd SR
Zdielať na

Obvinený, z bitky na koncerte kapely Berlin Manson, sa postavil pred Najvyšší súd SR

BRATISLAVA / Na koncerte vyvesili dúhovú vlajku a skončilo sa to zlomenou sánkou. Neúspešný kandidát na starostu obce Kopčany, ktorý vrazil päsťou spevákovi z kapely Berlin Manson, sa vo štvrtok, 22. decembra, dostavil na Najvyšší súd SR. Obvinený Roman Hílek odmieta, že motívom bitky bola nenávisť voči LGBTI+ komunite.

Romana Híleka obvinili z výtržníctva a ublíženia na zdraví. Prokurátor ho chcel stíhať vo väzbe. Špeciálny súd ho ale 15. decembra za mreže neposlal. Prokurátor podal sťažnosť a na ťahu bol tak Najvyšší súd SR.

"Ja si myslím, že sme vyslali jasný signál spoločnosti, že tieto prípady nebudeme bagatelizovať," vyjadril sa prokurátor. Obvinený sa pred senátom bránil, že len reagoval na situáciu. Vraj mu fľaška preletela okolo hlavy a myslel si, že ju hodil práve člen kapely. Súd prosil, aby ho do väzby neposlal. Jeden z dôvodov je aj ten, že sa mu nemá kto starať o prasce či psov. "Chcem sa ospravedlniť, že som ho napadol. Ja som nereagoval na tú fľašku. Ja som nereagoval či sú z nejakej komunity alebo neboli. Ja nemám proti nim nič," povedal obvinený Roman Hílek. 

​Útočník bol v minulosti už trestaný. V roku 1993 ho odsúdili za výtržníctvo a z ublíženia na zdraví. Pred pár rokmi niekomu zasa vylepil facku za čo dostal pokutu 10 eur. Najvyšší súd rozhodoval rýchlo. Híleka do väzby neposlal. Musí sa však hlásiť u probačného úradníka. "Samozrejme, s rozhodnutím Najvyššieho súdu SR sme spokojní," okomentoval verdikt advokát. Obvinenému Hílekovi hrozí basa až na tri roky. Prokurátor, ale chce zmeniť právnu kvalifikáciu a v base by si mohol posedieť až 12 rokov. "Je predpoklad, že dĺžka liečenia bude nad 6 týždňov čiže pôjde už o ťažkú ujmu na zdraví," konštatoval prokurátor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy