Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Požiar na sídlisku: Byt zachvátili plamene pravdepodobne pre elektrický skrat
Zdielať na

Požiar na sídlisku: Byt zachvátili plamene pravdepodobne pre elektrický skrat

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Poriadne starosti pred blížiacimi sa Vianocami pribudli obyvateľom paneláka na sídlisku v Novom Meste nad Váhom. Môže za to požiar na vrchnom poschodí, po ktorom zostali nielen vydymené priestory, ale aj viaceré vytopené byty. Nie však vinou hasičov.

Ohnivé plamene, čierny dym a výbuchy vystrašili obyvateľov sídliska v Novom Meste nad Váhom. V byte na šiestom poschodí jedného z činžiakov náhle vypukol požiar. "Po našom príchode sme zistili, že sa to nachádza vo veľkom štádiu rozhorenia, celá jedna časť bytu zhorela," informuje veliteľ zásahu Pavol Kucek. 

Podľa informácií TV JOJ v miestnosti prerobenej na domácu dielnu začalo horieť po skrate elektrospotrebiča. V byte sa v tom čase nachádzal majiteľ, ktorý upozornil hasičov, že vnútri má veľa sprejov. Požiar sa našťastie ďalej nešíril. Obyvateľov vrchných poschodí paneláku evakuovali do spoločných priestorov na prízemí. "Zranila sa jedna osoba, majiteľ bytu, ktorý bol popálený na ruke," dodáva veliteľ zásahu Pavol Kucek.

Následkom požiaru nevznikli škody len v horiacom byte, ale aj na nižších poschodiach. Došlo totiž k poškodeniu potrubia a k veľkému úniku vody. "Poškodením ventilu pri stúpačke sa to skončilo vytopením troch susedov pod ním, nezavinené od hasičov," povedal Pavol Kucek. Presné príčiny vzniku požiaru i mieru jeho zavinenia vyšetruje polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy