Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Niekoľko rodín prišlo pred Vianocami o strechu nad hlavou. V osade zhoreli tri skromné príbytky
Zdielať na

Niekoľko rodín prišlo pred Vianocami o strechu nad hlavou. V osade zhoreli tri skromné príbytky

POPRAD / Krátko pred obedom v pondelok 19. decembra sa popradskí hasiči ponáhľali do obce Vydrník. Pred ohňom tam z drevenej chatrče utiekla rodina. A nebola jediná. V hustej zástavbe sa plamene rozšírili na ďalšie dve obydlia. Celkovo prišlo o strechy nad hlavami 16 ľudí.

O paniku a zachraňovacie práce v osade sa postaral požiar, ktorý vznikol v drevenej chatrči. Keď sem dorazili hasiči, zachraňovať túto stavbu už bolo nemožné. "My už keď sme prišli, tak v tých budovách sa už nenachádzal nikto. Ale tá budova už bola v značnom štádiu horenia. Tam sa už nedalo nič zachrániť," povedal veliteľ zásahu z Okresného riaditeľstva hasičského a záchranného zboru Pavol Gavlák. 

No plameňom akoby jedno obydlie nestačilo. Začali sa rozširovať aj na susedné domy. Celkovo zničili tri objekty. Hasiči natiahli dva prúdy, zachraňovali čo sa dalo. No počasie a úzke uličky im prácu iba komplikovali. "Komplikovaný terén, pretože hustá zástavba, všade ľad, šmykľavý terén. Veľmi ťažké bolo sa dostať ku tým horiacim chatrčiam. Dve chatrče úplne a jedná murovaná stavba, čo je za mnou. Tak tam zhorela strecha," doplnil Gavlák. 

O bývanie tak prišli tri rodiny, dokopy 16 ľudí. Vrátane detí. Čakajú ich ťažké sviatky. Miestni tvrdia, že rodinám pred Vianocami pomôžu. "Zbierka sa spraví a hotovo. prajem každému, aby prispel na Vianoce im. Mňa najviac mrzí, keď sú tam tie malé deti. Tu vedľa suseda má šesť detí. Oni dvaja, A ešte dedo tam je, babka. Desať ľudí," povedali obyvatelia obce.

Jednou z verzií je že požiar mohol spôsobiť aj elektrický skrat. Či to je pravda, zisťujú hasičskí aj policajní odborníci. "V priamej súvislosti s požiarom nedošlo k ohrozeniu životov a ani k zraneniam tam nachádzajúcich sa osôb. Príčinu a vznik uvedeného požiaru preverujú policajti OR PZ v Poprade," uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy