Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nikomu sa neozývali a neotvárali dvere. V byte našli mŕtvu ženu a muža v bezvedomí
Zdielať na

Nikomu sa neozývali a neotvárali dvere. V byte našli mŕtvu ženu a muža v bezvedomí

BANSKÁ BYSTRICA / Nikomu sa neozývali, neotvorili ani keď im na dvere búchali susedia. V byte na sídlisku v Banskej Bystrici našli hasiči starších manželov. Žena už nejavila známky života, muž bol v bezvedomí a v byte bolo cítiť plyn.

Nešťastie sa stalo v byte na šiestom poschodí, starších manželov našiel príbuzný. "Ona sa nikomu neozývala, nebrala nikomu telefón, aj ja som jej volal," uviedol sused. Oboch manželov našiel syn, ležali v kuchyni na zemi. V izbách bolo cítiť plyn, na sporáku bol stále hrniec. Vyzeralo to, akoby krátko predtým varili. "Starala sa o postihnutého manžela," dodal sused. Na byte pootvárali okná, priestory museli vyvetrať.

Na mieste zasahovali hasiči aj záchranári, robili všetko preto, aby manželom pomohli. Žiaľ, 74-ročná žena už nejavila známky života. "Žiaľ, vyslaní záchranári už žene pomôcť nedokázali, lekár musel konštatovať smrť. Muža po ošetrení transportovali do nemocnice," informovala hovorkyňa OS ZZS, Alena Krčová. Čo presne sa v byte odohralo, vyšetruje polícia. Manželia sa podľa susedov neozývali niekoľko hodín predtým, ako ich našiel príbuzný. "V súvislosti s úmrtím 74-ročnej ženy bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie. Presná príčiny smrti bude známa až po vykonaní pitvy," vysvetlila Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy