Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Agresor na muža zaútočil fľašou od piva. Keď sa rozbila, črepinou ho bodal do tváre a krku
Zdielať na

Agresor na muža zaútočil fľašou od piva. Keď sa rozbila, črepinou ho bodal do tváre a krku

LACKOVCE / Policajti urobili bodku za prípadom pokusu o vraždu na Zemplíne. Pijatika vyústila do fyzickej potýčky, pri ktorej údajný agresor najskôr na muža zaútočil fľašou od piva a keď sa rozbila, črepinou ho bodal do tváre a krku. Policajti majú za sebou rozsiahle vyšetrovanie. Zapojili viacerých znalcov. Ich závery sú jednoznačné.

Skutok sa stal v jednom z domov v obci Lackovce. V tom čase sa tam mali nachádzať viaceré osoby, ktoré spolu mali popíjať alkohol. Podľa polície slovná hádka vyústila do fyzickej potýčky. Muž, ktorý tam bol na návšteve, má mať blízko k majiteľke domu. Napadol jej manžela. 

"Napadol Peťa so sekerou," hovorí manželka obvineného. "54-ročný Lackovčan zápasil s 58-ročným Humenčanom. Mladší muž vzal neotvorenú sklenenú fľašu od piva a udrel ňou staršieho muža po hlave," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. 

Aj keď sa fľaša rozbila, to útočníka nezastavilo. Podľa obvinenia zobral črepinu a Humenčana ňou bodal do tváre a krku. Napadnutému mužovi sa podarilo ujsť. Nasledovala hospitalizácia v nemocnici.

Po skutku skončil 54-ročný agresor za mrežami cely. Krajský vyšetrovateľ ho obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu.

Policajti urobili obhliadku miesta činu, vypočuli svedkov, obvineného, no tým sa procesné úkony neskončili. Súčasťou vyšetrovania je aj rozsiahle znalecké dokazovanie. Zapojili znalcov z odvetí psychiatrie, psychológie, toxikológie a súdneho lekárstva. Zaistené stopy podrobili kriminalisticko-expertíznemu skúmaniu. Po mesiacoch rozsiahleho vyšetrovania za prípadom urobili bodku.

"V uvedenej trestnej veci bolo vyšetrovanie ukončené. Vyšetrovateľ spracoval návrh na podanie obžaloby, ktorý spolu s vyšetrovacím spisom predložil prokurátorovi Krajskej prokuratúry v Prešove," informuje Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Muž je stíhaný väzobne. Hrozí mu väzenie na 15 až 20 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy