Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Agresívny 10-ročný chlapec mal pichnúť nožom 14-ročného kamaráta. Rozzúrila ho vraj prehra v kartách
Zdielať na

Agresívny 10-ročný chlapec mal pichnúť nožom 14-ročného kamaráta. Rozzúrila ho vraj prehra v kartách

MEDZILABORCE / Hrali sme karty a 10-ročný kamarát mi do chrbta pichol nožom, povedal 14-ročný chlapec z Medzilaboriec mame, keď ho zakrvaveného priniesli domov. S bodnou ranou ho museli okamžite transportovať do nemocnice. Podľa lekárov veľa nechýbalo a chlapec by zostal na invalidnom vozíku. Incident už vyšetruje polícia.

"Jak ho buchli s nožíkom, tak mu nedali ani prvú pomoc, nič a mi ho priviezli polomŕtveho, on bol celý biely, ústa mal modré, veľa krvi vykrvácal, ani s nohami nevládal," povedala mama bodnutého chlapca. Zomlelo sa to v byte, kde chlapci hrali karty. 14-ročný Ján tam prišiel za svojimi dvoma kamarátmi jeden mal 10 a druhý 16 rokov. Hrali o jedno euro a práve prehra v kartách zašla až do takejto agresivity. "Hovorili, že ten špic nožíka keby išiel do tej žily pri chrbtici, chlapec by ostal na vozíku," dodala jeho mama. 

Chlapci sa najprv nepriznali. Ich prvá verzia znela, že 14-ročného Jána niekto napadol a zbil. Sled udalostí ale nesedel a policajti zistili, že chlapci nehovoria pravdu. Zatiaľ ale nikoho neobvinili. "Doposiaľ neznámy páchateľ v byte na ulici Dukelských hrdinov v Medzilaborciach napadol mladistvého chlapca a to takým spôsobom, že po predchádzajúcej vzájomnej hádke chytil do ruky kuchynský nôž a s týmto ho bodol do chrbta," povedal prešovský krajský hovorca Daniel Džobanik. 

Žena má pochybnosti o tom, kto vlastne útočil a hovorí, že nôž synovi zapichol do chrbta starší, a nie 10-ročný kamarát. "Lebo taký malý chlapec by to nedokázal spraviť. Taký 10 ročný netrafí 2 cm do človeka a 12 cm rana," doplnila mama. Bodné zranenie si bude vyžadovať dobu liečenia 7 až 10 dní a tínedžera trápia silné bolesti. "Povereným príslušníkom OO PZ Medzilaborce bolo začaté trestné stíhanie, pre prečin Ublíženie na zdraví," uzavrel Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy