Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Hádka skupiny ľudí sa skončila bitkou. Útočníci napadli lopatami muža a vážne mu poranili hlavu
Zdielať na

Hádka skupiny ľudí sa skončila bitkou. Útočníci napadli lopatami muža a vážne mu poranili hlavu

IVANKA PRI DUNAJI (OKR. SENEC) / Policajti 10. decembra v noci zasahovali v Ivanke pri Dunaji, kde sa do seba pustilo niekoľko ľudí. Jedného z nich so zraneniami previezli do nemocnice.

Konflikt mal podľa svedkov začať po jedenástej hodine, pred jedným z miestnych podnikov v Ivanke pri Dunaji. Po prvotných verbálnych útokoch sa mala skupina miestnych obyvateľov pustiť do jedného muža. Zaútočili s lopatami v rukách. "Tu ilegálne bývajú niekde, majú nejakú ubytovňu. Rozsekli chalanovi hlavu rýľom," opísali miestni. "Podľa volania na linku 155, potreboval pomoc zranený muž, ktorého údajne zbili a krvácal z hlavy. Vyslaní záchranári ho ošetrili a s úrazom hlavy previezli do nemocnice," vyjadrila sa hovorkyňa OS ZZS SR, Alena Krčová.


Pred miestnou materskou školou zadržali policajti najprv päť ľudí. Zaistili aj dve lopaty, ktoré boli od krvi. "Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre zločin Ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Vyšetrovanie realizuje vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Senci," uviedla hovorkyňa KR PZ v Bratislave, Jana Šimunková. Krátko pred jednou hodinou v noci zadržaných odviezli na policajné oddelenie. V policajnej cele strávili noc dvaja zo zadržaných. Na mieste zostali ešte kriminalisti, ktorí zaisťovali stopy. "Podľa trestného zákona, v prípade preukázania viny pred súdom hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," dodala hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy