Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hendikepovaný muž, ktorý mal ubiť manželku vo vani na smrť ide do väzby. Súd rozhodol za hodinu
Zdielať na

Hendikepovaný muž, ktorý mal ubiť manželku vo vani na smrť ide do väzby. Súd rozhodol za hodinu

GALANTA / 66-ročný dôchodca, ktorý mal na Mikuláša pripraviť svoju o tri roky mladšiu manželku o život, ide do väzby. Rozhodol o tom okresný súd v Galante. Muž, ktorý mal ženu podľa obyvateľov paneláka dlhodobo týrať, sa voči rozhodnutiu odvolal.

Štefan, 66 ročný invalidný dôchodca, mal na Mikuláša umlátiť manželku k smrti, keď ležala vo vani. Udierať ju mal nielen francúzskou barlou, ale aj skleným pohárom, čím jej spôsobil ťažké zranenia na hlave. Už od začiatku, kedy mal do bytu zavolať ich dcéru mal tvrdiť, že sa 63-ročná žena utopila vo vani, kde ju aj našli. Túto verziu tragédie mal tvrdiť aj policajtom pri zatýkaní a aj dnes po vznesení obvinenia.

No na to, že pani Eva mala byť dlhodobo týraná a bitá, alebo, že mala po tele množstvo modrín a zranení, nepovedal nič. Prejavil síce ľútosť, no ďalej mlčal. 66-ročný Štefan sa pred senát OS postavil o 2. hodine popoludní. Priviezli ho priamo z policajnej cely, kde bol od jeho zadržania. Pojednávalo sa za zatvorenými dverami bez verejnosti.

Po necelej hodine bolo rozhodnuté

"Sudca pre prípravné konanie OS Galanta vzal obvineného do väzby z dôvodnej obavy, že ujde, aby sa vyhol trestnému stíhaniu a tiež z obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti. Uznesenie súdu nieje právoplatné, obvinený podal proti nemu sťažnosť," informovala Jana. V byte na 6. poschodí v Galante boli podľa susedov bitky, hádky, či krik na dennom poriadku. Pani Evu dokonca veľakrát videli z rôznymi podliatinami, no podľa ich slov sa nikdy na nič nesťažovala, len ticho trpela. "On bol hnusný na ženu. Juj, furt ju bil, taká bola modrá. Nielen ja, ale viacerí ju videli, že jaká je," vyjadrila sa suseda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy