Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Banskej Bystrici zmizol dopravný policajt. S ním sa stratilo aj stotisíc z dopravných pokút
Zdielať na

V Banskej Bystrici zmizol dopravný policajt. S ním sa stratilo aj stotisíc z dopravných pokút

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskej Bystrici zmizol dopravný policajt a s ním aj vyše stotisíc eur, ktoré vyzbierali dopraváci na pokutách, no tento policajt ich neodovzdal nadriadeným. Stratil sa bez stopy, mobil má vypnutý a žiadne informácie o ňom nemajú ani príbuzní.

Prípad, s akým sa ešte nestretli. Peniaze, ktoré vybrali na pokutách, záhadne zmizli a spolu s nimi aj banskobystrický dopravný policajt. To, čo hliadky na blokových pokutách vyzbierali od vodičov v okrese, mal odovzdať nadriadenému. Išlo o vyše stotisíc eur. Stratil sa bez stopy, informácie o dopravnom policajtovi nemajú ani príbuzní, telefón má vypnutý.

Zmiznutie peňazí aj samotného policajta z okresného dopravného inšpektorátu okamžite začalo riešiť aj vedenie banskobystrickej polície. "Nadriadený policajta spracováva návrh na jeho prepustenie zo služobného pomeru. Konanie o prepustení bolo nariadené okamžite, ako bolo z Ůradu inšpekčnej služby MV SR potvrdená informácia o protiprávnom konaní policajta," uviedla banskobystrická krajská hovorkyňa Mária Faltániová. 

Prípad vyšetruje inšpekcia ministerstva vnútra, žiadne ďalšie okolnosti ale nateraz zverejniť nechcú. "Prípadom sa zaoberá prípad inšpekčnej služby, vyšetrovanie je v počiatočnej fáze a poskytovanie informácií by mohlo narušiť ďalší priebeh vyšetrovania," povedala hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Eliášová. 

V kraji už prijímajú opatrenia na to, aby zabránili niečomu podobnému v budúcnosti. Podľa našich informácií po tejto kauze malo dôjsť aj k personálnym zmenám. "Riaditeľ KR PZ Banská Bystrica prijal opatrenia, aby v budúcnosti k podobnému konaniu nedošlo," dodala Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy