Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mikulášska protidrogová akcia z bratislavského Pentagonu pred súdom. Obvinený sa cíti byť vinný
Zdielať na

Mikulášska protidrogová akcia z bratislavského Pentagonu pred súdom. Obvinený sa cíti byť vinný

BRATISLAVA / Mikulášska protidrogová akcia z bratislavského Pentagonu pred súdom. Štvoricu obvinených mužov v piatok, 9. decembra, eskortovali z policajnej cely pred sudcu. Ten rozhodoval, či budú stíhaní na slobode, alebo spoza mreží. Podľa polície mladíci dealovali pervitín a marihuanu. Usvedčovať ich majú aj odberatelia.

V utorok, 6. decembra, ráno prišla kriminálka spolu s kukláčmi pre šesticu mužov počas akcie Mikuláš. Zasahovalo zhruba 100 policajtov. Raziu spravili dealerom, ktorí mali kšeftovať s pervitínom, či marihuanou. Prehľadali byty v Pentagone, Šamoríne, či Malinove. Vyšetrovateľ nakoniec obvinil z drogovej trestnej činnosti štyroch z nich.

Proti štvorici vypovedá aj viacero svedkov, ktorí od nich drogy mali kupovať. Po troch strávených nociach v policajnej cele ich hliadky doviezli pred sudcu. Vyšetrovateľ a prokurátor pre nich žiadali väzbu aby nepokračovali v trestnej činnosti. Za hodinu bolo rozhodnuté. Sudca všetkých poslal za mreže a niektorí to znášali ťažko. "Pustia ťa, neboj sa! Pustia ťa! Neboj sa Kevin vybavuje sa to, všetko bude dobré," upokojovali blízki obžalovaných.

"Áno, klient bol vzatý do väzby z dôvodu, aby nepokračoval v trestnej činnosti. K tomu, či sa klient priznáva sa nebudem vyjadrovať," vyjadrila sa obhajkyňa Kristína Monosi Lehoťanová. Podľa vyšetrovateľov tento muž mal funkciu skladníka a to, že má niečo s biznisom odmieta. "Náhoda je blbec," obhajuje sa. Ďalší sa má, práve naopak, k biznisu priznávať. "Je mu to strašne ľúto, tohto obvinenia a je si vedomý, že spravil niečo, čo nemal urobiť," povedal obhajca Igor Schweighofer. Kevinovi a Ivanovi hrozí 15 rokov basy. Richardovi a Myroslavovi z Ukrajiny 10.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy