Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Líder zo Smola a hrušky mal smolu. Vodič nestihol zabrzdiť a skončil v kufri speváka
Zdielať na

Líder zo Smola a hrušky mal smolu. Vodič nestihol zabrzdiť a skončil v kufri speváka

SPIŠ / Nepopulárna križovatka a nepozornosť jedného z vodičov stáli za zničením troch áut pri Spišskej Novej Vsi. Vodič Fiata nestihol zabrzdiť a skončil v kufri známeho speváka Spoka z kapely Smola a Hrušky. Toho potom odhodilo do ďalšieho auta.

Hasiči sa dopoludnia ponáhľali za mesto. Pri odbočke na Danišovce v sebe skončili tri vozidlá. Spolujazdkyňu z Fiatu museli dostať von profesionáli.

"Keďže mala poranené dolné končatiny, čakala, že jej niekto pomôže. V danom čase sme spoločne s vozidlom RLP prišli, pani sme zafixovali chrbticu a spoločne so záchranármi sme ju naložili do vozidla," informoval veliteľ zásahu Ľubomír Karkula.

Tento úsek medzi Odorínom a Spišskou Novou Vsou je známy práve takýmito nehodami. Jedno auto zastane, ide odbočovať a ďalšie doňho narazia. Tentokrát sa dobrzdiť nepodarilo vodičovi Fiatu. Na náraz bezradne čakal aj líder Spišskonovoveskej kapely. Spoko si všimol rútiace sa auto pár okamihov pred nárazom v spätnom zrkadle. "Za mnou išlo auto, ktoré si podľa mňa absolútne nevšimlo, že ja stojím. A až úplne v poslednej chvíli začal brzdiť. Ale len som začal kričať, neviem čo som, kolega mi hovoril, že proste pozor a zozadu veľký silný náraz," opísal incident spevák Jozef Spoko Kramár.

Po zrážke išla dvojica hudobníkov pomáhať ostatným posádkam. V prvom aute sa viezlo s mamou a babkou ročné dieťa. Našťastie nebolo zranené. "Všetkých troch vodičov policajti podrobili dychovým skúškam s negatívnym výsledkom," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach, Lenka Ivanová. "Traja pacienti s ľahšími poraneniami boli po ošetrení prepustení do domácej liečby. Jeden pacient nateraz zostáva v stabilizovanom stave hospitalizovaný v nemocnici," informovala hovorkyňa siete nemocníc Bianka Krejčiová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy