Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Putujúci Mikuláš v Poprade na deti namiesto rozdávania radosti a sladkostí zlostne vykrikoval
Zdielať na

VIDEO: Putujúci Mikuláš v Poprade na deti namiesto rozdávania radosti a sladkostí zlostne vykrikoval

POPRAD / Polícia v Poprade prijala kuriózny podnet. Preveruje vystúpenie Mikuláša v mestskej časti Matejovce. Ten sa totiž na javisku rozvášnil a namiesto sladkostí nakričal na neposlušné deti. Štábu TV JOJ vysvetlil, prečo sa tak správal.

​Toto netradičné vystúpenie Mikuláša v Poprade - Matejovciach sa už šíri internetom. Neskôr Mikuláš tón na chvíľu zmierni a snaží sa deti upokojiť, nie ale na dlho. Mikulášom, ktorý rozvášnil ľudí, je Rudolf Kubus. Niektorí vnímajú jeho časť vystúpenia pozitívne, iní ho tvrdo kritizujú. On má ale ťažké srdce najmä na autora videa. "Tá bublina by nebola vtedy, ak by ten autor zverejnil celé video," uviedol predstaviteľ Mikuláša Rudolf Kubus. Povedal, že v ten deň ako Mikuláš prešiel celé mesto, všade vládla radosť a pokoj, len v Matejovciach potreboval pomoc mestských policajtov. Podľa jeho slov boli deti už pri jeho príchode veľmi neposlušné. "Mne z vrecka zobrali lízanky, anjelikovi z košíka brali cukríky a čertovi stiahli dole rukavicu. Musel ich prísť odtiahnuť policajti," pokračoval Kubus.

Záber bol podľa Rudolfa úplne iný, to na videu nie je. "Na pódium vychádzali rómske aj nerómske deti. Rozprávali básničky a v pokoji sme odišli preč," doplnil. Spomínaný úryvok z vystúpenia Mikuláša v popradskej mestskej časti Matejovce už majú k dispozícii aj policajti. "Na základe zaslaného podnetu polícia bude preverovať, či došlo k protiprávnemu konaniu alebo nie," informoval hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. "Ja si za všetkým, čo som povedal, stojím. Pokiaľ by tam boli ich rodičia, držali ich za ruky a venovali sa im, tak by som nemusel robiť poriadok, aký som robil," zhrnul Kubus. O reakciu na toto vystúpenie štáb TV JOJ požiadal prostredníctvom sms-ky aj hovorkyňu mesta. Na ich otázky ale nereagovala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy