Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bývalému "Kráľovi Zemplína" dali monitorovací náramok po 3 rokoch dole
Zdielať na

Bývalému "Kráľovi Zemplína" dali monitorovací náramok po 3 rokoch dole

TREBIŠOV / Za kauzu lykožrútov a krátenia dane dostal bývalý kráľ Zemplína Mikuláš Vareha trest jedenásť rokov. Po tom, ako si odsedel väčšinu trestu, bol prepustený na slobodu, no podmienkou bol monitorovací náramok. Teraz mu ho po troch rokoch dali dole.

​Mikuláš Vareha navštevoval súd pravidelne. Vystriedal totiž viacero monitorovacích zariadení. "Na nohe trikrát a na ruke štyrikrát. Takže už siedmy náramok sa pokazil, rozpadáva sa to," povedal podnikateľ Mikuláš Vareha. Bývalý kráľ Zemplína ešte nie je úplne slobodný. Podľa rozsudku mu zostávajú ďalšie tri roky podmienečného trestu s obmedzeniami. "Počas ktorého Okresný súd ďalej priebežne sleduje správanie podmienečne prepusteného odsúdeného," informovala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. "V úvodzovkách mi je za tým ľúto, pretože na druhej strane je to aj vaše alibi," uviedol Vareha.

Veľkopodnikateľ sa opäť začal venovať biznisu. Stále ho ale doháňa minulosť. Viaceré prípady ešte nie sú ukončené. "Okresný súd Trebišov eviduje sedem ďalších konaní, v ktorých je Mikuláš V. odporcom," upozornila hovorkyňa Krajského súdu Košice Anna Pančurová. "Potvrdím svoju nevinu, že som nič neurobil a nič som neporušil. Vždy som bol na hrane zákona, ale hrana zákona nie je porušenie zákona," povedal podnikateľ. Vareha sa aktuálne pripravuje na miliardový megaproces. Ešte v roku 2017 zažaloval štát a chce od neho náhradu škody. Ústavný súd mu nedávno potvrdil prieťahy v konaní. "Pojednávanie je naplánované na 6. februára 2023," doplnila Ivana Petrufová. "Teraz sme pri škode 3,3 miliardy eur. Pretože vám nezákonným spôsobom zabránili podnikať. Ja som nevinne sedel dvanásť rokov za nič," vyjadril sa Mikuláš Vareha

Súvisiace články

Najčítanejšie správy