Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podvodník okrádal veterinárov premyslenou taktikou. Tí ho ale nakoniec dostali do väzby
Zdielať na

Podvodník okrádal veterinárov premyslenou taktikou. Tí ho ale nakoniec dostali do väzby

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Vďaka spolupráci veterinárov z rôznych miest Slovenska a rýchlemu zásahu považsko-bystrických policajtov sa dostal do policajnej cely muž, ktorý je podozrivý z viacerých podvodov. Pochádza z Rumunska a sudca už rozhodol o tom, či pôjde aj do vyšetrovacej väzby.

Tento ​muž má podľa obvinenia na svedomí podvody, ktoré mal premyslene urobiť v rozličných kútoch Slovenska. Keď ho policajná hliadka predviedla na súd, vonku ho čakala jeho partnerka, ktorá sa nádejala, že po rozhodnutí sudcu budú zasa spolu. "Páchateľ postupoval v jednotlivých prípadoch vždy rovnako, sám alebo spolu so svojou manželkou prišiel na veterinárnu kliniku, kde predstieral záujem kúpy granúl pre psa," informovala hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. Lenže v skutočnosti zakaždým chcel zverolekárov len oklamať o peniaze. A to tak, že zaplatil dvestoeurovkou, a keď mu dali výdavok povedal, že si nákup rozmyslel.

"Peniaze, ktoré mu boli vrátené ako výdavok úmyselne nevrátil v plnej sume a prisvojil si 100-eurovú bankovku," doplnila Katarína Kuzmová. Sériu jeho podvodov zastavili veterinárky z jednej ambulancie v Považskej Bystrici, pretože ho spoznali. "Na sociálnej sieti sa v našej veterinárskej skupine objavilo zopár informácií a fotografií o podvodníkovi, ktorý navštevuje veterinárne ambulancie," povedala veterinárka v Považskej Bystrici Angela Mituníková. Okamžite, ako k nim Rumun prišiel, zavolali policajtov a naschvál ho nechali, nech si urobí svoj fingovaný nákup.

"Chcel platiť 200-eurovkou bankovkou, ale nestihol, pretože policajti boli rýchlejší. Prišli do piatich minút," pokračovala Angela Mituníková. "Vyšetrovateľ obvinil 33-ročného muža za pokračovací zločin podvodu," uviedla Kuzmová. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do takzvanej útekovej i preventívnej väzby, pričom v dôsledku podanej sťažnosti bude vec prejednaná na Krajskom súde v Trenčíne," povedal zástupca hovorcu Krajského súdu Trenčín Michal Turák. Žena, ktorá na neho poctivo čakala pred súdom v Považskej Bystrici, teda nakoniec odišla preč sama.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy