Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pes na snowboarde vo väzení nebude, polievočka však áno. Michalovčana hľadá polícia
Zdielať na

Pes na snowboarde vo väzení nebude, polievočka však áno. Michalovčana hľadá polícia

MICHALOVCE / Vodič, ktorý policajtom povedal, že za jeho nehodu môže štekajúci pes na snowboarde, pobavil v roku 2020 celé Slovensko. 24-ročný Michalovčan Marek je však opäť v problémoch. Hľadá ho polícia, pretože sa vyhýba trestu a mal by nastúpiť do väzenia.

Vyšetrovateľ po incidente obvinil Mareka z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Prípad tak putoval na súd. "Uložil mu peňažný trest v sume 800 eur a pre prípad zmarenia výkonu peňažného trestu náhradný trest odňatia slobody v trvaní troch mesiacov," uviedla Anna Pančurová, hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach. 

Mladý muž však peniaze nezaplatil a ani nenastúpil do väzenia. Hľadá ho preto polícia. Za mrežami ho čaká iný typ stravy na akú je zvyknutý. "Táto osoba sa na mieste svojho trvalého bydliska ani na iných miestach možného výskytu nenachádza. V súčasnej dobe je po ňom vyhlásené pátranie," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice.

Marekov životný štýl je zrejme veľmi zvláštny

Po dopravnej nehode mu testy potvrdili konzumáciu drog. Je preto možné, že sa nachádza v zahraničí, aby sa vyhol trestu. "V jeho krvi bola zistená prítomnosť amfetamínu a metamfetamínu," doplnila Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy