Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Policajná naháňačka ako z akčného filmu. Na dolapenie musel policajt použiť auto bežného vodiča
Zdielať na

Policajná naháňačka ako z akčného filmu. Na dolapenie musel policajt použiť auto bežného vodiča

PRAHA / Rýchla policajná akcia, ktorú by ste čakali snáď len v akčných filmoch. Až na to, že toto je realita zachytená kamerou na uniforme jedného z policajtov. Ten prenasledoval páchateľa a nebál sa využiť auto vodiča v bežnej premávke.

"Za dobu svojej osemročnej kariéry u polície sa mi stalo iba raz, že mi páchateľ utiekol. Teraz to hrozilo po druhýkrát," uviedol zasahujúci policajt Tomáš Jindra. Všetko to začalo rutinnou kontrolou policajtov, ktorí mali podozrenie, že by sa mohlo jednať o dvoch cudzincov, ktorí majú v Českej republike nelegálny pobyt.

Po vypýtaní občianskeho preukazu oboch mužov sa jeden z nich rozbehol. Začalo prenasledovanie, v ktorom mal ale utekajúci muž navrch. Všetko je to zaznamenané kamerou, ktorá bola súčasťou uniformy policajta. "To som samozrejme nechcel pripustiť. Ja som človek, ktorý sa nerád vzdáva takže bolo na mieste prísť s nejakým alternatívnym riešením," pokračoval Jindra. Ten neváhal a rozhodol sa zastaviť najbližšie auto, ktoré muselo kvôli predbiehaniu utekajúceho muža spomaliť.

"Bolo vidieť, že je prekvapený. Nestihol popravde povedať, že to pre neho nie je problém. Myslím, že povedal "v pohode." V tom mi vodič vyhovel, a za to mu patrí moje ďakujem, pretože sa nemalou mierou podieľal na dolapení páchateľa," zhrnul Jirka. 

Po zbesilom úteku sa muž schoval za stenu. Aj tak mal smolu. "Jeho jednanie si všimla jedna duchaprítomná žena, ktorá ma na jeho úkryt upozornila," dodal Jindra. Utečenec skončil v putách. Vzápätí lustráciou policajti zistili, prečo muž vzal nohy na ramená. Hrozia mu až dva roky väzenia. Situáciu zhrnul hovorca miestnej polície Richard Hrdina: "Tridsaťštyri ročný muž je v celoštátnom pátraní a sú na neho vydané dva príkazy na jeho zatknutie. Opakovane sa vyhýbal súdnemu pojednávaniu, kde sa pojednáva jeho marenie úradného rozhodnutia a vykázania."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy