Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Veľká policajná akcia pod Tatrami. Muž, ktorého hľadali, sa ukryl na povale rodinného domu
Zdielať na

Veľká policajná akcia pod Tatrami. Muž, ktorého hľadali, sa ukryl na povale rodinného domu

POPRAD / Rodina bývajúca v blízkosti centra Popradu na nedeľné ráno tak skoro nezabudne. Do ich rodinného domu vtrhli kukláči. Spolu s kriminalistami hľadali muža podozrivého z viacerých trestných činov. Ukryl sa v podkroví domu.

Kukláči mali zasiahnuť okolo šiestej hodiny ráno. Do rodinného domu v blízkosti centra Popradu sa museli dostať násilím a na dvor vyviedli starší manželský pár, ktorý tam býva. Táto dvojica nebola to, čo zásahová jednotka hľadala. 

Policajtov zaujímal najmä ich syn. Ten sa podľa informácií TV JOJ skryl v priestoroch povaly, no pozornosti kukláčov neunikol. Príkazy z povaly, ktoré bolo počuť až na ulicu, boli dôkazom toho, že policajti našli osobu, ktorú hľadali. 

Muž mohol byť ozbrojený, a tak zatýkanie nebolo úplne jednoduché, taktiež sa pravdepodobne bránil. Neskôr totiž prišli na miesto záchranári, muža ošetrili, no nebol potrebný prevoz do nemocnice. To, že mal mať zbraň, nebola len domnienka. Podľa informácií TV  JOJ sa mal muž pred pár dňami vyhrážať aj chlapom, ktorí orezávali stromy v blízkosti domu. Dokonca im mal ukázať zbraň, ktorú mal pri sebe. 

Kukláči odviedli svoju prácu a nastúpili popradskí kriminalisti. Muž má byť podozrivý z viacerých trestných činov, a tak bol tento organizovaný veľký zásah nevyhnutný. Zadržaného vyviedli pred dom s putami na rukách a vyšla aj jeho mama. Policajtov totiž zaujímali obe autá, ktoré im patrili a dôkladne ich prehľadali. 

Muž pravdepodobne nepočítal s takouto veľkou raziou a nezvládal to. Neskôr odviedli jeho rodičov na policajné oddelenie, kde ich čakalo vypočúvanie. Zadržaného vrátili do domu a začala sa niekoľkohodinová prehliadka. Kriminalisti mali hľadať zbrane, údajne aj veci z krádeže a iné dôkazy. Vyšetrovanie len začalo, a preto polícia nemôže nič konkretizovať. "Ide o podozrenie z mravnostnej a násilnej trestnej činnosti. Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony v tomto štádiu vyšetrovania nie je možné poskytnúť k prípadu bližšie informácie," povedala prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy