Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Najmladší doživotne odsúdený vrah sa opäť postavil pred súd. Zabitím sa mal vyhrážať mužovi, ktorý ho chcel udať na polícii
Zdielať na

Najmladší doživotne odsúdený vrah sa opäť postavil pred súd. Zabitím sa mal vyhrážať mužovi, ktorý ho chcel udať na polícii

MARTIN / Rudolf Dorčík a Milan Jesenský sú Martinčania, ktorí spáchali v Martine vlani vo februári v starom kryte civilnej ochrany beštiálnu vraždu, sedia vo výkone trestu. Milan Jesenský si po rozsudku na najvyššom súde odsedí 25 rokov. 20-ročný Rudolf Dorčík bude za mrežami doživotne. Je tak najmladším páchateľom na Slovensku, ktorý takýto prísny trest dostal. Dorčík má však na krku aj iné obvinenia.

Obaja vraždili len preto, lebo chceli vedieť, aké to je zabiť človeka. Jozefa, ktorého umlátili dreveným hranolom a rozrezali mu hlavu skleneným črepom ani nepoznali, stretli ho náhodou na čerpacej stanici. "S takýmto prípadom sme sa na Slovensku ešte asi nestretli," povedal špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. 

Aj napriek tomu že, je Rudolf Dorčík odsúdený na doživotie, postavil sa pred sudcu Okresného súdu v Martine. Na Martinčana podal prokurátor obžalobu v prípade ublíženia na zdraví, výtržníctva a vydierania. Aj keď Dorčík už vyšší ako doživotný trest dostať nemôže, trval na prejednaní prípadu, pretože s jedným z bodov obžaloby nesúhlasil. K tomu, že 6. februára, ešte predtým ako ho zatkli za vraždu, zmlátil kamaráta Braňa, sa priznal.

Následne sa mal Dorčík vyhrážať aj Adriánovi, ktorý mu v útoku na Braňa bránil. Dozvedel sa totiž, že mal Adrián v pláne nahlásiť na polícii vraždu v kryte, s ktorou sa mu mal Dorčík pochváliť. "Mu odkázal, že ak ho pôjde udať, tak ho zabije a taktiež zabije aj jeho malého syna, príde ku jeho priateľke do bytu, kde jej rozkope dvere, pričom vie, kde všetci bývajú. Obvinený takto konal v úmysle zakryť iný trestný čin a to obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy," povedal prokurátor. 

A práve vyhrážanie sa zabitím odsúdený odmieta. Na najbližšom pojednávaní, ktoré bude v januári, sa Rudolf Dorčík stretne zoči voči s človekom, ktorý mal vraždu v kryte nahlásiť na polícii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy