Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Brutálna bitka v hlavnom meste: Obeť po kopanci do hlavy zostala ležať na zemi
Zdielať na

Brutálna bitka v hlavnom meste: Obeť po kopanci do hlavy zostala ležať na zemi

BRATISLAVA / Brutálna bitka sa stala v centre Bratislavy. Mestská polícia previezla muža do nemocnice. Muž podozrivý z útoku sa 30. novembra večer dostavil sám dobrovoľne na políciu.

Muži mali vybehnúť z tamojšieho podniku, netrvalo dlho a pred jednou hodinou ráno prišlo ku konfliktu. Výsledkom agresívneho správania bolo kopnutie do hlavy, po ktorom mladík zostal ležať na zemi. "Niekoľko sekúnd po incidente na mieste bola prítomná prvá hliadka a potom druhá hliadka o niekoľko minút," uviedol nočný primátor Bratislavy, Martin Královič. Mestská polícia mužovi poskytla predlekársku pomoc. "Prvá hliadka sa zranenému mužovi venovala až do príchodu rýchlej zdravotnej pomoci. Tá následne požiadala mestských policajtov o asistenciu pri prevoze zraneného muža," vysvetlil Peter Borko z Oddelenia komunikácie MsP Bratislava.

Zranený muž bol prevezený do nemocnice na Mickiewiczovej ulici. Svoje verbálne útoky vygradoval. "V skorých ranných hodinách k nám bola prevezená osoba s poraneniami hlavy. Pacient bol pod vplyvom alkoholu veľmi agresívny, dokonca napadol aj náš zdravotnícky personál. Za asistencie polície bol tento pacient ošetrený a prepustený domov," opísala hovorkyňa UNB Bratislava, Eva Kliská. Hliadka mestskej polície sa z nemocnice vrátila späť až o štvrť na štyri nad ránom. Ich kamerový záznam z celého incidentu je celý k dispozícii pre účely vyšetrovania. "Aj vďaka takýmto kamerovým záberom majú hliadky MP možnosť veľmi rýchlo, veľmi operatívne reagovať na incidenty v lokalite Obchodnej ulice," dodal Královič. "Bezodkladne po zistení skutkového stavu sa objasňovaním okolností tohto incidentu už zaoberáme. Policajti OR PZ BA I vykonávajú v tejto veci všetky potrebné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia," uviedol hovorca KR PZ v Bratislave, Michal Szeiff.

Dejisko viacerých tragických udalostí

V roku 2019 v centre Bratislavy dvaja Srbi nadránom napadli a usmrtili ich 22-ročného krajana. Pred štyrmi rokmi na Obchodnej ulici napadol Juraj Hossu Filipínca, Henryho Acordu. Ten na následky poranení neskôr v nemocnici zomrel. Za jeho zabitie si odpykáva vo väzení deväťročný nepodmienečný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy