Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragédia v Pezinku: Vlak na stanici zrazil človeka
Zdielať na

Tragédia v Pezinku: Vlak na stanici zrazil človeka

PEZINOK / Na železničnej stanici v Pezinku zrazil vlak osobu. Na mieste aktuálne policajti zaisťujú stopy a čaká sa na príchod obhliadajúceho lekára. Nešťastná udalosť ochromila aj železničnú dopravu. Tragédia sa dotkla viacerých vlakových spojov.

Osobný vlak smeroval do stanice Kúty. Medzi dvoma zastávkami v Pezinku musel núdzovo zabrzdiť. Muž sa krátko pred pol ôsmou večer pohyboval okolo koľajiska. Šlo o úsek, kde sa nenachádzala cesta. "Podľa vyjadrenia rušňovodiča počas jazdy vlakom vošiel muž oproti vlaku z boku násypu, pričom rušňovodič použil brzdu aj zvukové výstražné znamenie až do okamihu, kedy došlo k zrážke," povedal KR PZ Batislava Michal Szeiff. 

Podľa policajných zistení išlo o 69-ročného seniora z pezinského okresu. Na miesto incidentu privolali aj záchranárov. Zranenia ale neboli zlučiteľné so životom. "Muž bol na mieste mŕtvy. Žiaľ, záchranári mu už pomôcť nedokázali," uviedla hovorkyňa O ZZS Alena Krčová. Nešťastná udalosť na istý čas ochromila aj železničnú dopravu. Viaceré vlaky boli odrieknuté. Štatistiky pritom ukazujú smutný trend. Čoraz viac ľudí si takýmto spôsobom siaha na život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy