Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pokračuje hlavné pojednávanie v kauze Mýtnik
Zdielať na

Pokračuje hlavné pojednávanie v kauze Mýtnik

BANSKÁ BYSTRICA / Výsluchom bývalého prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho pokračuje v utorok, 29. novembra, hlavné pojednávanie v korupčnej kauze Mýtnik na pobočke Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici. Vypovedať má v stredu, 30. novembra, ako svedok aj podnikateľ Michal Suchoba. Obaja sú v tomto prípade v pozícii spolupracujúcich obvinených. V úvode sa súd vysporiadal s námietkami a ďalšími procesnými návrhmi obhajoby.

Kľúčový svedok kauzy Mýtnik hovoril o predražených IT systémoch na finančnej správe celý pojednávací deň. Minulý týždeň si pod autom našiel monitorovacie zariadenie, či to súvisí práve s touto kauzou, jasné nie je. "Prebieha vyšetrovanie, formu ochrany mám, nechcem sa detailne vyjadrovať," povedal František Imrecze. 

Šéfom daniarov sa stal za vlády Smeru. Práve vtedy spoznal aj obžalovaných v kauze Mýtnik, s Jozefom Brhelom starším sa údajne stretával viackrát ročne a riešili spolu verejné obstarávania či IT projekty. Ročne od neho dostával 200-tisíc eur v hotovosti v kancelárii v hoteli Hilton.

Imrecze vypovedal, že 200-tisíc ako akési dorovnanie k platu si mal s Brhelom dohodnúť na odporúčanie vtedajšieho ministra vnútra Róberta Kaliňáka. Imreczeho a Suchobu, ktorý bude v kauze tiež vypovedať ako svedok ešte pred začiatkom pojednávania spochybňovali obžalovaní aj obhajcovia.

Obhajoba ako dôkaz navrhla nahrávku z kočnerovho telefónu zachytávajúcu rozhovor so Suchobom o zakrytí daňových deliktov. Či ju na pojednávaní prehrajú je na rozhodnutí súdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy