Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dvom rodinám nezostalo po pondelkovom požiari nič. Mesto a neďaleká obec pomáhajú ako vedia
Zdielať na

Dvom rodinám nezostalo po pondelkovom požiari nič. Mesto a neďaleká obec pomáhajú ako vedia

RUžOMBEROK - Dvom rodinám nezostalo po pondelkovom požiari nič. Plamene dokonca uväznili deti na balkóne. Na poschodí žila rodina so 4-mi deťmi, na prízemí dcéra majiteľa s manželom a tromi deťmi. Mesto Ružomberok zorganizovalo brigádu a pomáha im aj obec Likavka.

"Štastná som, že ich stihol on zachrániť, zobudiť, že sa im nič nestalo, ich otec ich zachranil," opísala nešťastný moment matka štyroch detí, ktorá bývala na štvrtom poschodí domu, ktorého plamene zachvátili strechu.

Vystrašené 4 deti ostali na balkóne, na druhom balkóne bol uväznený ich otec so psom. Matka bola v tom čase na rannej smene. "On z druhého balkóna kričal, ľudia pomôžte, zachráňte moje deti," opísala matka.

Neboli však jediní, ktorých postihol požiar

"Keď príde večer je to najťažšie pre deti. To je plač a škrípanie zubov, konkrétne malý chlapček. Začalo aj zacikávať psychicky. Každá finančná pomoc by bola potrebná," vysvetlil majiteľ domu, ktorý býval v dome so svojou dcérou a jej troma deťmi.

Jedna rodina sa musela uchýliť u rodiny, druhá v detskom domove, odkiaľ dočasne poputuje na ubytovňu."Zatiaľ sme zorganizovali finančnú zbierku.Urobili sme potrebné kroky pre zbierku na ošatenie, obuvy a potravinovú pomoc," povedal poslanec mestského zastupiteľstva v Ružomberku Miroslav Kerdík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy