Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ukrajinského šoféra, ktorý zdemoloval luxusné autá obvinili až 9 mesiacov po nehode. Výhovorky musela vyvracať polícia
Zdielať na

Ukrajinského šoféra, ktorý zdemoloval luxusné autá obvinili až 9 mesiacov po nehode. Výhovorky musela vyvracať polícia

NITRA / Ukrajinského vodiča, ktorý ešte vo februári opitý vrazil do predajne s luxusným vozidlami v Nitre, konečne obvinili. Stalo sa tak 9 mesiacov po nehode. Muž mal totiž množstvo výhovoriek a polícia musela dokazovať, že sedel za volantom.

Vozidlo vo vysokej rýchlosti vyletelo z cesty rovno pred predajňu luxusných vozidiel. Tam sa niekoľkokrát ešte vodič s autom prevrátil a pritom zdemoloval aj nové luxusné autá zaparkované vonku. Po nehode aj s manželkou skončili v nemocnici. Vodič z Ukrajiny nafúkal vyše jedno promile. Aj napriek tomu, ho policajti obviniť nemohli.

​Vodič totiž po nehode tvrdil aj napriek kamerovým záznamom, že on nešoféroval. V prípade preto prebiehalo znalecké dokazovanie. Preto bol obvinený až teraz. "Vami označená osoba bola uznesením OR PZ v Nitre zo dňa 21.11.2022 obvinená za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informoval hovorca krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček.


Vodič sa vyhováral aj na zlý technický stav vozidla. 4 mesiace po nehode mu polícia zadržala vodičský preukaz. Celkovo poškodil až 11 áut. Na vozidle nemal zaplatenú ani zákonnú poistku, z ktorej mali byť škody uhradené. V predajni to riešili niekoľko týždňov. Škody, ktoré vodič nehodou spôsobil sa vyšplhali na vyše 150 tisíc eur.

Najčítanejšie správy